Afbeelding

'Het was goed weer en goed druk'

Centrum 5 keer gelezen
VEGHEL – Het Veghelse winkelcentrum mag terugkijken op een zeer geslaagde koopzondag. Ondanks het feit dat ook Uden en Oss hun winkels open hadden, bleken velen toch te kiezen voor Veghel. Het thema ‘Veghel Centrum gaat de wereld rond’ bleek een goede greep.

[image=96460]

“En dat is nou het verschil tussen ‘tak’ en ‘boem’”. Enthousiaste deelnemers aan de Djembé workshops op Molenwieken leerden de beginselen van de Afrikaanse Djembé-trommel. Het was de hele middag ‘volle bak’, en ook de bewegingskunstvorm Tai Chi genoot belangstelling.
Een straat verder op de Meijerijgaarde vertelde Mr. Martin vol vervoering over de kleurrijke panelen op zijn kanariegele truck. Zijn passie: kunstenaars een leeg paneel laten beschilderen met de opdracht, dat het over ‘hoop’ moet gaan. Het paneel krijgt vervolgens een plek in de expositie. En zo, wandelend door het winkelcentrum kreeg men allerlei activiteiten voorgeschoteld. Deze én het prachtige weer lokten het publiek niet alleen naar de winkels, maar ook naar de terrassen. De sfeer op de Markt, waar ook de kinderen hun vermaak hadden met luchtkussens was dan ook opperbest.
Het geheel stemde de ondernemers in ieder geval zeer tevreden. Van de feestelijkheden in de straat kreeg men veelal niet zo veel mee, maar de aanloop in de winkels was prima: “Het was goed weer en goed druk!” was het oordeel eensluidend. (foto's: Margot van Kleef)

[image=96459]

[image=96458]

[image=96455]

[image=96457]

[image=96456]

[image=96454]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant