Afbeelding

Rijkswaterstaat pakt geluidshinder A50 aan

Column 22 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83643]

Kunnen ze bij het portier van de auto óók geen airbags maken. Ik heb verdorie al drie keer mijn kop gestoten. En wordt het geen tijd dat ze bij de Jumbo een aparte kassa maken voor mensen die hun groente niet hebben afgewogen. En wat vind je van die kokende lap die je tegenwoordig na het eten bij de chinees in je handen gedrukt krijgt. Hier, pak aan die tweedegraads verbranding. Daar zou Amnesty ’s naar moeten kijken!
Ja, ik erger me iedere dag kostelijk. En ik weet best, ik ben bijna 50 dus ik zou nu toch onderhand gewend moeten raken aan al die menselijke stommiteiten en stupide regeltjes in de wereld. Maar nee hoor. Ik kook telkens toch weer over. Waarom komen er als je in een winkel wilt rondkijken meteen vier verkoopsters op je af, en wil je wat kopen zie je niemand. Als iemand belt en ik moet wat opschrijven dan heb ik nooit pen en papier bij de hand. En wanneer ik juist wel een pen en een blocknote naast me heb liggen … dan belt er niemand. Vooral die regelmaat van steeds terugkerende ellende is om gek van te worden.

Zo is het dus ook met het lawaai van de A50. Ik woon in het buurtschap Slabroek, hemelsbreed amper een kilometer van die snelweg vandaan. Bij mooi weer, als ik met mijn vriendin in de tuin lig, waait de wind vreemd genoeg altijd vanaf de weg naar ons toe. Echt ALTIJD! Het lijkt dan alsof de vrachtwagens tussen ons in over onze badhanddoek denderen. Ik lig dan te tieren en te vloeken. Gelukkig hoort mijn vriendin dat nooit … vanwege de herrie.
Maar daar komt nu verandering in, zo las ik in dit weekblad. Uitgerekend op de plekken die voor ons de meeste overlast veroorzaken, namelijk de viaducten Loo en Menzel bij Nistelrode, gaat Rijkswaterstaat de komende maanden “stille en duurzame voegelementen” aanbrengen, als proef. Daarna gaan ze daar visuele inspecties en geluidsmetingen uitvoeren. Na twee jaar zullen dan de testresultaten worden geëvalueerd en dan zal worden bekeken of in de toekomst op een groter traject bla bla bla … Van pure ergernis heb ik de rest van het artikel niet gelezen maar opgegeten. Skonsj skronsj. Blurp.

Overigens ligt Slabroek ook onder de rook van het Zeelandse crematorium. Dat is bij Oostenwind. Dan ruiken we inderdaad ’t Oventje, (dat ligt daar schuin achter). Tja, het is altijd wat.

Een stil en duurzaam weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant