Afbeelding

Zondag afscheid Theo van de Dungen?

Voetbal 46 keer gelezen
UDEN - Theo van de Dungen (32) staat zondag in Heerlerheide als het goed is voor het laatst onder de lat als doelman van UDI'19. Sterker nog: hij is van plan zijn handschoenen voorgoed op te bergen. Wat zou er mooier kunnen zijn dan afscheid te nemen met een fraai kampioenschap?

Door: Willy Rooyakkers

[image=26303]

Eigenlijk heeft de goalie het in eigen hand: als hij geen bal doorlaat is UDI'19 kampioen want een gelijkspel bij Groene Ster volstaat namelijk om onbereikbaar te worden voor Blauw Geel. Theo van de Dungen: "Haha. Dat zeggen de jongens hier ook al tegen me. Om eerlijk te zijn denk ik dat Groene Ster echt nog wel een lastige tegenstander gaat worden voor ons. Je weet dat in dit soort wedstrijden ook bij de tegenstander extra krachten vrij komen. Ik ben benieuwd hoe wij met de spanning omgaan, hoe we dit gaan oppakken. Onze trainer John Meijs heeft dit seizoen ook gezegd dat we alleen kampioen worden door alles stapje voor stapje te doen. Niemand is dan ook in de spelersgroep bezig met de dingen die er staan te gebeuren bij een eventuele titel, dat zie we dan wel. Dat is onze kracht dit jaar geweest."

John Meijs, de naam is gevallen. "John is echt van cruciale waarde geweest dit jaar. Hij weet precies hoe hij met deze groep moet omgaan en is door zijn persoonlijkheid ook een link tussen het team en de supporters. Hij is heel makkelijk benaderbaar, praat met iedereen. Hij doet het echt fantastisch, eerlijk waar."

Technisch Manager

Eigenlijk is Theo van de Dungen dit jaar in topvorm. Niet alleen keept hij uitstekend maar ook als 'scherp houder' is hij van grote waarde. Toch stopt hij er dus mee. "Mijn vrouw en ik krijgen ons tweede kindje en ik heb ook een drukke baan. Er moest iets afvallen en dat is het actieve voetballen geworden. Ik blijf als technisch manager echter bij UDI'19 betrokken, daar gaat ook veel tijd in zitten maar het is allemaal veel flexibeler in te delen."

Samen met ondermeer Wim van Cuijk neemt Van de Dungen het takenpakket over van Mr. UDI, Mario Boselie, die het wat rustiger aan gaat doen. "We gaan het nu meer in teamverband doen. Op het moment word ik echter vooral nog maar geinformeerd, echt uitvoering ga ik er pas aan geven als ik gestopt ben met zelf voetballen."
Theo van de Dungen is in de loop der jaren een echte UDI-man geworden. "Ja, ik moet gevoel bij een club hebben om er iets voor te kunnen doen, UDI'19 zit echt in mijn hart."

Veerkracht

Volgens de keeper zijn twee momenten in de competitie bepalend geweest voor het eventuele aanstaande kampioenschap. "We kregen thuis op de broek van Blauw Geel maar herstelden ons meteen. (Er werd meteen met 1-4 gewonnen bij EHC - wr). Later wonnen we bij Blauw Geel maar daarna werd er twee keer verloren. Vervolgens toonden we bij SV TOP heel veel veerkracht door alsnog te winnen, daarmee zetten we een duidelijke toon voor de slotfase van de competitie."

[image=20146]

Foto's Peter Kuijpers

Zondag dus de laatste wedstrijd voor de goalie, als het goed is. Misschien stopt hij wel in de laatste minuut een strafschop waarna hij als held de handschoenen aan de lat mag hangen na afloop. "Goh..dat zou wel mooi zijn he."

Theo van de Dungen zal echter ook blij zijn met een reguliere 0-3 overwinning. Met iets minder spanning.

[image=96835]

Programma voor zondag:
03-05-2009 14:30 V.V. Schaesberg - HVCH
03-05-2009 14:30 Someren - RVU
03-05-2009 14:30 GSV'28 - EHC
03-05-2009 14:30 Blauw Geel'38/Otter-W. - Bekkerveld
03-05-2009 14:30 TOP - FC Vinkenslag
03-05-2009 14:30 Groene Ster - UDI'19/Beter Bed
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant