Afbeelding

‘Het heeft hare majesteit behaagd ...’

Algemeen 79 keer gelezen
UDEN - De burgemeester van Uden Henk Hellegers heeft vandaag 8 Koninklijke Onderscheidingen uit mogen reiken aan verdienstelijke Udenaren. Alle acht zijn vanaf vandaag Lid in de Orde van Oranje-Nassau!

[image=96852]

Nol Verwegen
Decorandus krijgt deze onderscheiding voor zijn vrijwilligersactiviteiten voor de Fancy Fair in Volkel, RKSV Volkel, Harmonie en drumband St. Ceacilia te Volkel, Toerwielerclub Volkel, Bewonerscommissie Capellerhof, Bejaardenbond Volkel. De heer Verwegen is in 2002 onderscheiden met de Waarderingsspeld van de Nederlandse Katholieke Sportfederatie en in 2005 is hem de Verenigingsonderscheiding “Vriend van Volkel” toegekend.

Arnold van de Rakt
Decorandus krijgt deze onderscheiding voor zijn langdurige inzet bij zijn vrijwilligersactiviteiten op het gebied van gemeentepolitiek, de vogelliefhebberij en duivensport en ten behoeve van de Bouw- en Houtbond afd. Nistelrode, en de Aquariumvereniging Uden.

Frans van Osch
Decorandus krijgt deze onderscheiding omdat hij sinds 1965 diverse activiteiten heeft ontplooid op het gebied van welzijn, het kerkelijk leven en onderwijs, die ten goede zijn gekomen aan de samenleving. De heer Van Osch heeft zich bestuurlijk en uitvoerend ingezet voor de stichting KIM, de stichting Startbaan in Volkel en de Pius X parochie. Hij heeft bij vele ouders en kinderen een grote rol van betekenis gespeeld in hun leven, als toegewijd en kundig gezinsvoogd. Door enerzijds een beminnelijk en vaderlijk en anderzijds een consequent optreden, lukte het hem om ouders en kinderen weer op het goede spoor te krijgen.

Geertruida Van der Valk
Mevrouw krijgt deze onderscheiding voor de volgende activiteiten: Vanaf 1973 vrijwilligster bij het Nederlandse Rode Kruis. Ze geeft handwerkles bij Eigen Herd en bezoekt eenzame ouderen in het kader van het “maatjesproject”. Tien jaar lang was zij vakantiebegeleider van ouderen en gehandicapten. Tevens was ze barmedewerkster van Eigen Herd en vrijwilligster bij de tweedehandswinkel de Calcutta Shop. In 2001 werd mevrouw Van der Valk gekozen tot “vrijwilligster van het jaar”.

Henk Bens
Decorandus krijgt deze onderscheiding voor zijn vrijwilligersactiviteiten op het gebied van de volleybalsport. Vanaf 1965 was hij o.a. trainer/coach, lid van de toernooicommissie en regionaal scheidsrechter. Hij is erelid van VC Terraveen Forzato Combinatie. Naast deze activiteiten op sportgebied zette hij zich ook in als vrijwilliger bij de stichting Ovilio, bij Carnavalsvereniging De Schaopenwaesers en bij Stichting Oranjecomité Odiliapeel.

Luciën Bressers
Decorandus krijgt deze onderscheiding voor de volgende activiteiten: bestuurslid, voorzitter, penningmeester, secretaris en wedstrijdleider bij Biljartvereniging Germenzeel, beheerder, leider en archivaris van “Het Uden-archief van Bressers”. Hij documenteert in eigen beheer de geschiedenis van Uden, met opgespoorde of beschikbare foto’s en documenten. Deze man levert – als opvolger van zijn vader, de grondlegger van dit archief – een belangrijke bijdrage aan het behoud van de historische gegevens van Uden. Zie ook www.udenarchief.nl

Dick van den Boogaard
Decorandus krijgt deze onderscheiding vanwege zijn activiteiten voor de Stichting Kinderboerderij Uden. Sinds 1982 is hij met hart en ziel betrokken geweest bij het wel en wee van de dieren en de bezoekers. Verder was de heer Van den Boogaard vrijwilliger bij de Vrijwilligerscentrale als ouderenchauffeur en verzorgde hij de tuintjes van ouderen. Hij fungeerde ook als vraagbaak voor cliënten van Dichterbij (mensen met een verstandelijke beperking). Hij wordt gezien als een bindende factor binnen de stichting.

Wim van de Ven
Decorandus krijgt deze onderscheiding voor zijn (bestuurlijke) activiteiten, sinds 1946, op het gebied van kerkelijk leven, landbouw, welzijn en cultuur. Zo is hij al vanaf 1946 tot op heden acoliet en collectant van de Petruskerk in Uden. Verder was hij ledenbezoeker van de ZLTO, vrijwilliger bij het zorgcentrum St. Jan en penningmeester van de Volksdansgroep de Kersenbloesem. Daarnaast heeft hij ruim 10 jaar in het bestuur gezeten van de weduwen en weduwnaren Kring Uden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant