Afbeelding

Udense bedrijven kopen samen energie in

Zakelijk 276 keer gelezen
UDEN – Collectief inkopen heeft voordelen en dat beseffen heel veel Udense ondernemers. Het inkopen van bijvoorbeeld elektriciteit laten ze daarom graag over aan de SBBU, want die zorgt voor een scherpe prijs. Donderdag werd het contract met energieleverancier Delta getekend.

“Een goed inkoopmoment”, weet parkmanager Siebe Lusthof. “Als we vorig jaar zomer energie hadden moeten kopen, waren we twee miljoen euro per jaar duurder uit geweest.” Inmiddels is dankzij de dalende olieprijzen ook de prijs van stroom sterk gedaald. “We hebben geluk gehad met ons vorige contract dat nog van 2008 tot en met 2010 loopt. De piek in de energietarieven in 2008 is zo aan ons voorbijgegaan.”
Jaap Receveur van Delta kwam graag vanuit Middelburg naar Uden voor de ondertekening. In de provincie Zeeland is Delta een bekende energiemaatschappij. “Ook landelijk zijn we een grote speler, maar dan op de zakelijke markt. De SBBU past dan ook prima in onze portfolio.”

Delta
In 2010 en 2011 levert Delta uit de provincie Zeeland jaarlijks bijna 40 miljoen kilowatuur elektriciteit aan 295 ondernemers die deelnemer zijn van de SBBU. “Zeventig procent van onze deelnemers doet mee”, vertelt Siebe Lusthof. “In deze tijd is kostenreductie heel belangrijk voor bedrijven. Door mee te doen, besparen deelnemers zo’n 10 procent op hun stroomkosten!”
Voorzitter Ton Slob had over de schouders van de werkgroep inkoop meegekeken en gezien dat het toch lastig karwei was om op in de complexe energiemarkt op het juiste moment toe te slaan: “Ik spreek daarom graag mijn grote waardering uit aan de werkgroep en ook aan Dave Lusthof van Cinergie die ons goed van advies diende.”

[image=96870]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant