Afbeelding

Voorwaardelijk vrije hond bijt teckel dood

Politie 143 keer gelezen
UDEN – De politie van Uden heeft vrijdag een herdershond proberen te ‘arresteren’. De herdershond had de dinsdag daarvoor rond 10.00 uur een teckel doodgebeten aan de President Kennedylaan. De eigenaar van de herder stond al in de administratie van de politie vanwege een eerder ‘bijtincident’ in 2007. Bij een volgend probleem zou de herdershond in beslag genomen worden.

Met de omschrijving van getuigen wist de politie snel de eigenaar te vinden van de gewelddadige hond. Alleen lukte het de politie niet in één keer de herdershond op te pikken. Er moest een specialist aan te pas komen die de hond met een verdovingspistool uitschakelde. “De herder is naar een geheim adres in den lande gebracht”, vertelt een woordvoerder van de politie.
Of de hond afgemaakt moet worden, wordt later besloten. Welke straf de eigenaar boven het hoofd hangt, is ook nog ongewis. ”Het is een soort vernieling”, stelt de politiewoordvoerder juridisch vast al beseft hij natuurlijk dat er heel andere emoties meespelen in een dergelijke zaak.

[image=97548]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant