Afbeelding

Monique van Kuijk kampioen glazenwasser

Zakelijk 265 keer gelezen
NULAND - Op de glas- en gevelreinigingsvakbeurs, woensdag in Nieuwegein, zijn het door de SVS (Het opleidings orgaan voor vakopleidingen schoonmaak en glasbewassing) georganiseerde glazenwassers- kampioenschap gehouden. Monique van Kuijk, werkzaam bij Nellen Schoonmaakdiensten in Nuland, werd uitgeroepen tot kampioen glazenwasser 2009.

[image=98057]

Tijdens deze wedstrijd werden de deelnemers door een vakjury beoordeeld op het gebruik van PBM’s (persoonlijke beschermings middelen), veiligheid, snelheid, ergonomie en vakmanschap. Aan dit kampioenschap namen 7 mannelijke en slechts een vrouwelijke glazenwasser deel.
De wedstrijd bestond uit de volgende onderdelen: het wassen van een raam op de hoogwerker, het opzetten en lopen met een ladder, het wassen van diverse ramen met de ladder en vervolgens de ladder weer terugplaatsen op de eerste positie. Dit gebeurde in een twee-aan-twee wedstrijdverband, waarbij Monique van Kuijk, werkzaam bij Nellen schoonmaakdiensten, tegen alleen maar mannelijke collega’s de strijd aanging. Na het juryberaad kon ze deel gaan nemen aan de finale.

Finale
De finale bestond uit het wassen van drie ramen, welke voorzien waren van een niet alledaagse vervuiling: ze waren behandeld met olie, kit en beplakt met stickers. Monique kon als eerste haar glazenwassersmateriaal weer opbergen en nadat de jury de ramen had beoordeeld, kwam deze unaniem tot de conclusie dat Monique nummer één was. Monique ontving uit handen van staatsecretaris Beijsterveld de titel van Glazenwasserskampioen 2009 met de daarbij behorende trofee. Staatssecretaris Beijsterveld sprak haar respect uit voor allen die het glazenwassersvak beoefenen en over het vakmanschap wat zij op deze dag gezien had. Zij vond het ook uiterst bijzonder dat juist een vrouwelijke glazenwasser deze prijs in ontvangst mocht nemen, temeer daar zij nog nooit eerder een vrouw in dit vak was tegen gekomen. Monique van Kuijk is één van de drie vrouwelijke glazenwassers met een SVS- vakdiploma die Nederland rijk is. Zij is sinds 2003 werkzaam bij Nellen schoonmaakdiensten in Nuland, waarvoor zij dagelijks met de hoogwerker en ladder op pad gaat om kantoren, verzorgings tehuizen en andere gebouwen op te fleuren met schone ramen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant