Afbeelding

Cody wint voetbalclinic voor hele team

Sport 37 keer gelezen
MARIAHEIDE – Hij vulde de actiekaart in, maar dat hij ook echt zou winnen, daar had Cody Nooijen uit Mariaheide (11) eigenlijk geen rekening mee gehouden. Toch kreeg hij woensdagavond goed nieuws: hij mag op 20 juni met zijn hele team (de E1 van SCMH) naar de Vikorn Voetbal Clinic in Zeist!

Cody vulde de actiekaart in die hij bij bakkerij Gebroeders Van Eenbergen had gekregen. Hij won naast de clinic onder andere een shirt van het Nederlands Elftal en een taart van de bakkerij. “Ik had het eigenlijk niet echt verwacht. Mijn neef had wel een stuk of tien kaarten ingevuld en ik maar vier, maar toch is de mijne er tussenuit getrokken!”

[image=98058]

Van de prijs profiteert niet alleen Cody zelf: maximaal vijftien spelers van de E1 van SCMH mogen mee! “Dat maakt het extra leuk”, vertelt de linksachter of linkshalf van SCMH. “Zo leert het hele team er iets van. Ik zou zelf graag iets over linkshalf leren.”
Tips krijgt Cody in ieder geval genoeg op de clinic (waar zo’n 300 jonge voetballers aan meedoen), misschien wel van de twee aanwezige ex-internationals. Wie dat zijn, dat kan Leo Nouwen van de Koninklijke Zeelandia Groep BV, dat de actie begeleidt, niet zeggen. Het kunnen Frank en Ronald de Boer worden, maar ook spelers als Rob Witschge, Pierre van Hooijdonk of zelfs oudgedienden als Ben Wijnstekers. “Wat we willen bereiken met de dag? Laten zien hoe leuk het spelletje is. Het wordt echt een voetbalfeestje. Natuurlijk worden er ook oefeningen gedaan waar de ex-internationals aan meedoen, maar het moet vooral leuk zijn.” Er is zelfs een persconferentie belegd, waar de jonge voetballers vragen kunnen stellen aan de oud-profs. Ook nemen de deelnemende voetballers op 20 juni penalties; het team dat het beste presteert, wint € 2.500,- voor de clubkas!
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant