Afbeelding

Peuters maken kunst voor goed doel

Kunst en cultuur 22 keer gelezen
UDEN - De Stichting Udense Peuterspeelzalen heeft een expositie georganiseerd voor het goede doel. De peuters van de verschillende peuterzalen zijn momenteel druk bezig met hun kunstwerken die volgende maand te bewonderen zijn.

Ouders en verzorgers kunnen de kunstwerkjes van de kleine kunstenaars kopen. Daarnaast heeft elke peuterspeelzaal meerdere grote kunstwerken gemaakt, die op de expositie te bewonderen zijn. Deze worden aan de hoogste bieder te koop aangeboden. De netto opbrengst gaat naar Hier & Daar. Deze stichting probeert in Senegal diverse projecten te realiseren, waaronder een peuterspeelzaal. Peuters voor peuters dus!

Hier & Daar
Voor kinderen in Nederland is veel vanzelfsprekend: je gezondheid wordt goed in de gaten gehouden, er is genoeg voedsel en volop voorlichting over gezondheid. Er bestaat een consultatiebureau voor vragen en antwoorden en kinderen gaan naar een peuterspeelzaal en later naar de basisschool. In Senegal is dit niet vanzelfsprekend. Er zijn slechte levensomstandigheden waardoor veel baby’s overlijden, de voorlichting is maar mondjesmaat en er is armoede. Peuterspeelzalen en scholen komen er maar weinig voor. Stichting Hier & Daar zet zich ervoor in om dit toch te realiseren.

De peuterkunstwerken worden in “C” (onder de bibliotheek in Uden) tentoongesteld van 8 tot 18 juni 2009.

[image=98396][image=98397]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant