Afbeelding

‘Korenmarkt is blijvertje, zeker weten’

Muziek 30 keer gelezen
VEGHEL – Jammer genoeg werd de middag geteisterd door een regenbui, maar ondanks dat is ook de tweede editie van de Veghelse Korenmarkt een succes geworden. De vele verschillende koren trokken een paar honderd toeschouwers, onder wie een aantal heel fanatieke meezingers!

[image=100287]

“Je mag onder mijn paraplu, maar wél meezingen dan hè!” waarschuwt Hannie van de Langenberg de verslaggever van Stadskrant Veghel. Hannie is een van de zangeressen van het Jeremiadekoor uit Oisterwijk. “Wij hebben net zelf gezongen. Je hebt dus net het mooiste gemist”, lacht ze, terwijl ze tussendoor uit volle borst meezingt met ‘Droomland’ van Cantabile. “Dit is echt een gezellige middag, alleen ja, het zou niet moeten regenen. Maar zo als Brabanders onder elkaar, even je trubbels vergeten, dat is voor iedereen belangrijk, of je nou jong of oud bent.”
Maike van Aalen, de dirigente van Jeremiade, is het met Hannie eens. “Dit vind ik nou supergezellig. Er moet gewoon veel meer samen gezongen worden. Het niveau is niet bepalend, maar de gezelligheid, sámen laten zien en horen waar je mee bezig bent.”
Dré den Ouden, een van de organisatoren, baalde van de regen, maar toonde zich niettemin optimistisch. “Het valt nét niet in het water en daardoor eigenlijk net wel. Maar de sfeer is lekker, de opkomst is goed en de mensen hebben er zin. Of de Korenmarkt een blijvertje is? Ja hoor, dat weet ik wel zeker!”

[image=100633]

[image=100285]

[image=100284]

[image=100286]

[image=100288]

De volgende koren traden op tijdens de tweede Korenmarkt: het Ambiancekoor, de Broellie brass band, Cantabile, de Dongelander Muzikanten, popkoor Transparant, blaasorkest TIONA, Dongen’s Levenslied, Jeremiade koor en jongerenkoor Crescendo.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant