Afbeelding

NK-succes voor Udense acrobaten

Sport 265 keer gelezen
OSS – De acrogymteams van V&K Uden hebben uitmuntend gepresteerd tijdens de Nederlandse kampioenschappen dit weekeind in Oss. De ploeg keerde met een gouden en twee zilveren medailles huiswaarts.

[image=100431]

De Udense acrobaten zorgden wederom voor vuurwerk op de wedstrijdvloer. De damesgroep Hannah Zwaans, Karien Laarakkers en de afscheidnemende Linda van der Wijst lieten twee zeer goede oefeningen zien op het B-niveau. In een spannende wedstrijd en met de concurrenten op hun hielen, wisten zij de gouden plak mee naar huis te nemen. Het feestje werd nog groter toen bleek dat clubgenootjes Sanne Paauwe, Maartje Biemans en Nicole Rooijendijk in dezelfde categorie op de tweede plaats waren geëindigd.
De tweede zilveren medaille werd verrassend gewonnen door de damesgroep uitkomend in de categorie A-junior. Nina Zwaans, Inge Biemans en Marlies Kanters gingen zonder enige verwachting richting het kampioenschap, aangezien zij met sterke tegenstanders te maken hadden. Tegenstanders die zich zelfs trachtten te kwalificeren voor de Europese kampioenschappen later dit jaar. Dat leek een maatje te groot. Echter, in een rare wedstrijd waarin van alles gebeurde en het publiek op het puntje van zijn stoel zat, gingen de Udense dames er met het zilver vandoor.
Diverse andere Udense teams grepen net naast de medailles. Veerle Martens en Lisa Wijdeven behaalden op een paar 0.10 na net geen podium plaats. Amber Vonk en Bette van Loenen eindigden als vierde in de categorie B-damesduo, ook dit scheelden zo weinig met de nummer 3. Datzelfde deden Sam ter Maten en Sofieke School in de categorie C-damesduo. In die categorie kregen Lotte Rovers en Chantal te Dorsthorst de zesde plaats toebedeeld. Een 10e plaats was er voor de damesgroep Lynn Bongers, Milou Waals en Milou Damen in de A-jeugd en Kyara Sturkenboom, Krissy van der Bolt en Lonnie Lourensen op het C-niveau.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant