Afbeelding

Wielervirus in huize Van Uden

Sport 113 keer gelezen
OSS – Een sportieve familie mag het zeker genoemd worden. Vroeger was Arno van Uden uit Oss een goede wielrenner, tegenwoordig timmeren ook zijn zoons Dandy (12) en Mika (10) flink aan de weg. De broers rijden komende zaterdag (13 juni) een thuiswedstrijd tijdens het NK jeugdwielrennen in Berghem.

De wielerloopbaan van Dandy (categorie 6) en Mika (categorie 3) is nog pril. In april van vorig jaar begonnen ze met wielrennen. In de wintermaanden werd er doorgetraind in de bossen. Ze kwamen er ijzersterk uit en bewezen grote talenten te zijn. In wedstrijden laten beide sportievelingen zien voorin mee te kunnen rijden. Papa Arno is trots op zijn jongens. Hij laat zijn zoons vrij in hun keuzes, maar benadrukt dat er wel wat van ze wordt verwacht. ”Het fietsen is zeker geen ’moeten’ maar ’mogen.’ Wel moeten ze zich voor honderd procent inzetten en trainen als ze iets willen bereiken.”

[image=100853]

Progressie
Arno van Uden praat aan de tafel in zijn huis met veel liefde over de wielersport. Over onder andere zijn jaren als jeugdwielrenner, zijn korte loopbaan bij de amateurs en zijn werkzaamheden voor de wielerploeg van Peter Post. Het wielervirus is overgedragen aan zijn beide zoontjes en aan zijn vrouw. Mika en Dandy trainen minimaal twee keer per week in Uden en rijden in het weekeinde wedstrijden. De progressie is duidelijk als er naar de jonge Ossenaren wordt gekeken. ”Ik probeer steeds beter te worden”, zegt Mika. ”Ik ben bijvoorbeeld niet meer bang tijdens een wedstrijd en kan het tempo goed bijbenen. Ik merk dat ik met de ’goeiere’ meekan.” Dit jaar haalde de tienjarige sprinter al veel goede resultaten. Ook tijdens het NK hoopt hij op een goede klassering. ”Ik ben met de club al op het parcours wezen kijken. Er doen sterke renners mee uit heel Nederland. Ik denk dat ik in de top-10 eindig.”, zegt Mika. De broers kijken uit naar het kampioenschap. ”Ik ga proberen goed te rijden en heb er heel veel zin in. We zien wel hoe het afloopt”, zegt Dandy verstandig.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant