Afbeelding

Carolina Klüft naar Mondo Keien Meeting

Sport 37 keer gelezen
UDEN - Eén van ’s werelds bekendste en meest populaire atletes, de Zweedse Carolina Klüft, neemt deel aan het verspringen tijdens de 16e editie van de Mondo Keien Meeting die wordt gehouden op zaterdagavond 27 juni in Uden.

[image=102478]

Klüft is een absolute topper op atletiekgebied. Ze is Olympisch kampioene, vijfvoudig Wereldkampioene en viervoudig Europees kampioene meerkamp. Haar extraverte uitstraling en sportieve houding zorgen ervoor dat ze over de hele wereld een geliefd atlete is. De 26-jarige Zweedse uit Växjö heeft in 2008 besloten om zich toe te leggen op het verspringen. Dit besluit kwam door een combinatie van blessureleed en een zoektocht naar nieuwe uitdagingen. Met een persoonlijk record van 6.97 meter is Caro (zoals haar bijnaam luidt) ook op verspringgebied één van de betere atletes ter wereld. Naast haar atletiekleven is Klüft studerend aan de universiteit en zet ze zich in voor natuurbehoud en kinderen in Afrika.
In Uden krijgt ze tegenstand van haar voormalig meerkamprivale Karin Ruckstuhl (2e achter Klüft op het EK 2006 en tweede op het WK indoor in 2006) die ook vanwege blessureleed besloten heeft een time-out te nemen in de meerkamp. De twee zijn goed bevriend en hebben inmiddels al SMS-contact over de wedstrijd in Uden. Het baanrecord in Uden staat op naam van de Engelse Jade Johnson met 6.39 meter, terwijl het nationale Spar-Baancircuit, waar Uden als topmeeting deel van uitmaakt, op naam staat van Ruckstuhl. Zij sprong in 2007 in Leiden 6.64 meter. De komst van Klüft is mede mogelijk gemaakt door de directeur van Mondo Benelux, David Weijber. De Zweedse directeur vindt de uitstraling van wereldtopper Klüft een perfecte combinatie met de wedstrijd in Uden die gehouden wordt op de snelle Mondo-ondergrond.

Het hoofdprogramma start zaterdag 27 juni om 16.00 uur in atletiekstadion ‘de Kuip’, Sportlaan 2, in Uden. Meer informatie kunt u vinden op onderstaand internetadres: www.keienmeeting.nl. De Mondo Keien Meeting wordt mede mogelijk gemaakt door: Spar, Mondo en Profile Pro Uden.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant