Afbeelding

Musical voor twintigjarig bestaan De Brinck

Kunst en cultuur 6 keer gelezen
UDEN – De Musical ‘Dromen’ van basisschool De Brinck is op donderdag 9 en vrijdag 10 juli te zien in Theater Markant. Dit in het kader van het twintigjarig bestaan van de school. In de musical zijn allerlei sprookjes te herkennen en het moraal is dat je je dromen niet moet laten afnemen en zelf keuzes moet maken.

“Alle tweehonderd kinderen hebben een bijdrage in de musical”, vertelt directeur Frank van Wetten. “Dan ben je wel even bezig om alles goed neer te zetten!” De voorbereidingen zijn nu al een jaar bezig. Naast de tweehonderd leerlingen, steken ook ouders, choreografen van CKVU, decorbouwer Tausch en het jeugdorkest van harmonie De Eendracht de handen uit de mouwen.

Speciale aandacht
Dat De Brinck zijn twintigjarig bestaan met een musical viert, is niet geheel verwonderlijk. De school besteedt namelijk veel aandacht aan muziek. “Muziek is als een tweede taal. Onze kinderen krijgen van groep drie tot en met acht een zangpedagoog en vanaf groep vijf leren ze blokfluit spelen. En dat werpt z’n vruchten af”, vindt Van Wetten. “Veel mensen onderschatten wat musiceren kan betekenen. Je moet goed kunnen luisteren en het vergt discipline. Dat zijn dingen die je in de rest van je leven ook vaak nodig hebt.”

[image=103551]Kaarten voor de musical zijn voor € 5,- te koop op De Brinck, Horgetouw 1 te Uden.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant