Afbeelding

Mark van de Veerdonk laat ondernemers lachen

Zakelijk 41 keer gelezen
UDEN - De ondernemersverenigingen UOV De Kring, Minerva, Initialis en JongLeren ontvingen vrijdagavond voor het eerst gasten in het nieuwe Ondernemerscafé in Razzoo aan de Kapelstraat in Uden. Gastspreker en cabaretier Marc van de Veerdonk: ,,Ik zal ze nog een keer noemen. Het zijn Gerard Verbossen, Roland de Winter, Maarten Prinssen, Thijs Jongkind en Anne Marie Kamp.”

[image=103837]

De bedoeling was dat Van de Veerdonk zijn verhaal positief zou houden. Dat ging hem goed af. Met zijn typische gedaante als burgemeester van Slabroek gooide hij woordspelingen en actuele gebeurtenissen door elkaar. Hij veronderstelde bijvoorbeeld dat Uden nou wel jaloers zal zijn omdat de hoogste baas van Brabant een Veghelaar wordt. ,,Een bruggenbouwer noemen ze hem. Wellicht dat Keldonk die man goed kan gebruiken, maar wij hebben hem niet nodig.” Ook over de crisis had hij opmerkingen en hij adviseerde de ondernemers zich er vooral niet teveel van aan te trekken. Over Uden als groenste stad reageerde hij verontwaardigd. ,,Slabroek is al jaren het groenste. Wij eten al jaren gescheiden afval, al lang voor de groene kliko bestond. Misschien dat Edo Stouten van Bonduelle er aan bijgedragen heeft en anders wel die gifgroene truien van stadsdichter Maarten van den Elzen.” Hij riep de ondernemers op: ,,Verzamelt u, help elkander, want van de gemeente hoef je niets te verwachten.” En: “wees trots op Uden en op je eigen product. Kijk, als bij een tuinder 80 procent omhoog komt is hij tevreden, maar als dat bij een begrafenisondernemer gebeurt, is dat nogal wat.”
Na het optreden van Van de Veerdonk toog iedereen weer naar het mooie grote terras van Razzoo om te genieten van een drankje en lekker hapje. De bedoeling van het ondernemerscafé is elkaar te ontmoeten. Daar gaven velen gehoor aan. De eerste keer was een succes te noemen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant