Afbeelding

Muziek en foto's voor jubileum Big Band

Kunst en cultuur 10 keer gelezen
UDEN – Om zijn 25-jarig bestaan te vieren, geeft de 31-koppige Big Band van het CKVU zaterdag 4 juli een concert weg in theater Markant. In de foyer van het theater kan men een fototentoonstelling bewonderen waarin 25 jaar Big Band is samengevat.

“We zijn al een half jaar bezig met de voorbereidingen”, vertelt Jo Schins, oprichter en dirigent van de Big Band. “Zelfs mijn familie heeft meegeholpen. Zo heeft mijn dochter zorg gedragen voor de kleding, corsages en programmaboekjes.”

Reünie
Onder andere het opsporen en uitnodigen van oud-leden was een flinke klus. Toch is het Schins gelukt alle oud-leden, op één na, op te sporen. “Het wordt tegelijkertijd een soort reünie. We hebben veel leuke reacties gekregen van de oud-leden die we benaderd hebben.”

Bijzonder
In de voorbereidingen ging er veel aandacht uit naar kleding en decor. “De aankleding is erg indrukwekkend. De lessenaars zijn zelfs beschilderd zodat ze één worden met het decor”, aldus Schins. Zo wordt het concert een lust voor het oor én het oog.

Laagdrempelig
Qua muziek kan het publiek een zeer breed scala verwachten. Schins: “De muziek is heel gevarieerd: instrumentaal en veel ook met zang en dat allemaal in verschillende muziekstijlen. Dat in combinatie met de lage prijs voor de toegangskaartjes, maakt het concert voor iedereen toegankelijk.”
[image=103944]
Kaartjes kosten € 7,50 (inclusief een consumptie) en zijn verkrijgbaar bij theater Markant (op werkdagen tussen 10.00 en 15.00 uur) en bij de balie van CKVU. De zaal gaat om 19.15 uur open, het concert duurt van 20.00 tot 22.30 uur.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant