Afbeelding

Veghelse bieb maakt 'schatten' bereikbaar

Kunst en cultuur 2 keer gelezen
VEGHEL – In Veghel boeken lenen en ze in Uden of Helmond terugbrengen? Het kan sinds kort. Donderdagmiddag werd bij de Veghelse bibliotheek namelijk het zogenaamde ‘gastlenerschap’ gepresenteerd.

[image=104256]

Gastlenen houdt in dat iedereen met een Brabantse bibliotheekpas materialen kan lenen en terugbrengenbij andere Brabantse biobliotheken. In eerste instantie geldt dat voor alle vestigingen van bibliotheek Uden, Veghel, Helmond-Peel, Dommeldal, Maasland, Biblioplus en De Lage Beemden. “Wij willen geen grote bibliotheken worden met veel leden”, lichtte Gio van Creij (directeur van de Veghelse bibliotheek) toe, “maar we willen de schatten aan informatie en inspiratie die de bibliotheek bezit aan iedereen aanbieden. Het gastlenen verruimt het gemak voor onze leden: wonen in Uden, werken in Helmond – voor de bieb is dat geen probleem”, besloot ze, voordat ze de term ‘grenzeloos lenen’ lanceerde. “Deze dag is geen eindpunt, maar begínpunt, met het uiteindelijke doel om het mogelijk te maken om waar dan ook materialen te kunnen lenen en terugbrengen.” Gastlener worden is overigens simpel: iedereen met een bibliotheekpas kan zich aan de balie van de bibliotheek als gastlener laten registreren.
Voor een officieel tintje was donderdag ook gezorgd: er werden enkele tientallen postduiven losgelaten. Zij zorgen er immers al eeuwenlang voor dat informatie van de ene op de andere plek belandt… In de loop van 2009 wordt het gastlenen uitgerold over Noord-Brabant en Gelderland; later waarschijnlijk zelfs in heel Nederland.

Meer informatie staat op www.gastlenen.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant