Afbeelding

Stamleden scouting Uotha lopen winterhike

Algemeen 12 keer gelezen
UDEN - Zes leden van de Davy Crockett Stam van Scouting Uotha uit Uden hebben tussen kerst en oudjaar gedurende drie dagen een primitieve tocht van zo’n 60 kilometer gelopen in de Luxemburgse en Belgische Ardennen. Tijdens deze winterhike lopen, eten en slapen de Stamleden enkele dagen onder primitieve omstandigheden. Naast de sportieve prestatie is de winterhike een gezellig samenzijn tussen de feestdagen.

[image=124074]

Met het kerstdiner net achter de kiezen vertrokken Freddie, Leida, Maarten, Marijn, Sven en Twan, alle zes leden van de Davy Crockett Stam van Scouting Uotha op zondagochtend met de trein richting Troisvierges in Luxemburg. Het doel van deze reis was het lopen van een winterhike: drie dagen lopen, eten warm maken op een klein brandertje en slapen in een tent in de bossen tijdens het winterse weer. In Luxemburg aangekomen, kon de hike meteen beginnen. Aan de hand van een stafkaart werd er een route door de bergen van Luxemburg gelopen. De eerste dag sneeuwde het nog, wat de winterse omstandigheden van deze hike nog een extra impuls gaf. Via een mooie route, onder andere door de plaats Wiltz, werd na drie dagen Bastogne het eindpunt van deze hike bereikt.
De Davy Crockett Stam is de oudste speltak binnen scouting Uotha. Jongeren in de leeftijd van 18 tot en met 24 jaar ondernemen een aantal keren per jaar activiteiten met elkaar, waarvan de winterhike er één is. De meeste leden van de Stam zijn naast Stamlid ook leiding bij een jongere speltak. Al sinds jaar en dag wordt de winterhike door de Stam van Uotha gelopen. Meestal worden er twee treinstations in de Belgische Ardennen uitgezocht. Tijdens de hike wordt er dan van het ene naar het andere station gelopen, meestal door de uitgestrekte bossen en bergen van de Ardennen, maar af en toe ook door een dorp. Ondanks het primitieve karakter van de winterhike, is de hike natuurlijk ook een gezellig samenzijn tussen de feestdagen. Daarnaast is het ook een goede gelegenheid om jezelf en de anderen beter te leren kennen, omdat je tijdens een winterhike toch te maken krijgt met andere omstandigheden dan normaal.

[image=124073][image=124072]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant