Afbeelding

Skyline Countdown ‘één groot feest’

Algemeen 5 keer gelezen
UDEN – Er is geen goed doel gekozen, ze hebben geen hoogdravende bedoelingen, de vrijwilligers van de lokale zender SkyLine FM doen het puur voor de lol. Dag en nacht radio maken, waarom niet? Ze zijn afgelopen zondag om middernacht begonnen en stoppen 1 januari om twee uur ’s nachts als het vuurwerk gedoofd is.

[image=123960]

Inmiddels zijn de enthousiastelingen over de helft van de Skyline Countdown en ze zijn zich ervan bewust dat gedurende deze dagen de concurrentie op de radio groot is. Op 3 FM gebeurt hetzelfde en de top 2000 wordt uitgezonden. ,,Dat is ook maar een lijst met platen die al heel vaak gedraaid zijn”, schampert Thijs Verwegen, samen met Max Haring initiator van de marathon. ,,Wij vinden het gewoon leuk om radio te maken en hebben er geen zwaar thema of doel aan hangen. We blikken terug en daarbij schenken we wel extra aandacht aan personen en gebeurtenissen in de kerkdorpen.”
Wel 30 vrijwilligers maken nu non-stop radio. ,,Daarbij zijn mensen die al jaren meedraaien, maar er zijn er ook die gedurende deze marathon voor het eerst zelf op de zender mogen. Radio maken is natuurlijk wel een vak en het duurt een hele tijd voor je dat kan. Max doet een opleiding om cameraman te worden en ik zit in het derde jaar van de journalistenacademie. Maar de meesten beginnen hier helemaal vooraan. En dan mag je niet meteen zelf iets op de radio doen. Dat mag nu wel.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant