Afbeelding

Jaaroverzicht sport kwartaal-3

Algemeen 20 keer gelezen
UDEN – Het hoort als dennennaalden onder een versleten kerstboom: Het jaaroverzicht sport. We pakken het deze samen in vier kwartalen. Zijn we wat vergeten of heeft u nog tips over het afgelopen jaar, dan houdt deze redactie zich warm aanbevolen. Mail naar peter@kliksport.nl

Juli

In juli komt de fiscus met harde woorden richting het amateurvoetbal. Volgens de belastingdienst is er op grote schaal belasting ontdoken. Bij 84 clubs in de hoogste afdeling is er door belastingdienst groot onderzoek verricht. De fiscus legde al voor miljoenen heffingen op aan clubs. De zaak is zo ernstig dat het late NOS-journaal er melding van maakte.

[image=104430]

UDI speelt op zaterdag 4 juli tegen landskampioen PSV. Het is een van de eerste wedstrijden van de Eindhovenaren met trainer Fred Rutten op de bank. Parkzicht loopt over en velen zien PSV met 0-4 winnen. Voor de pauze scoorden Andre Ooijer en Danny Koevermans, waarna Danko Lazovic en Ottman Bakkal het karwei afmaakten. De wedstrijd stond in het teken van het 90-jarig bestaan van UDI'19. Eind die maand op de 31e overlijdt oud-PSV-coach en voetballegende sir Bobby Robson.

[image=123971]

De wat hogere amateurclubs hervatten de training en oefenen tegen clubs uit het betaalde voetbal. JVC verliest thuis met 1-5 van NEC. Gemert ziet Helmond Sport met 1-3 winnen op Molenbroek maar behaalt wel een verdienstelijk gelijkspel (0-0) tegen FC Den Bosch.

[image=123969]

Op de clubkampioenschappen van Tennispark De Eerde werd het voor vader Marcel en zoon Mark van Os een bijzondere dag. Marcel van Os won samen met partner Jack van der Heijden de dubbel heren-5. Van Os nam het in de finale HE5 op tegen Boxtelnaar Edwin van de Wetering en werd eveneens kampioen.

[image=123968]

Augustus
Augustus is een warme maand met veel zon. Alle clubs starten de trainingen. Velen deden dat al eerder, maar pauzeerde een paar weken. Dit alles vanwege de (voor voetbal) late bouwvak-vakantie. UDI speelt in Odiliapeel traditioneel om de Van Lanen Cup. Tegenstander is nu Sparta’25 getraind door Harry Blokhuis. UDI wint ruim met 6-2.

[image=123976]

Blauwgeler Kadir Budaklier breekt in het oefenduel met OJC zijn kuit en scheenbeen. Een ongelukkige botsing met OJC-doelman Koen Luyx in de 44e minuut werd de Veghelaar fataal. Blauw Geel won het duel, dat na overleg werd uitgespeeld, met 3-1.

[image=108873]

Opvallend is de grote nederlaag tegen Gemert waar de Veghelaren tegenaan lopen. De Gemertse tsunami walst met 2-8 over Blauw Geel. Het wordt een historische nederlaag. In vijftig jaar werd er niet zo ver verloren. Gemert speelt vriendschappelijk bij FC Lienden getraind door de flamboyante Hans Kraay jr. Het wordt een leuke wedstrijd. Zowel Gemert als het Liendense vreemdelingenlegioen scoren twee maal. Eind augustus start het bekervoetbal. Het is in poulevorm. Het valt op dat de reserveteams van Blauw Geel, Gemert en UDI met gemak doorkomen.

[image=123973]

Sommigen noemen het heiligschennis: de afbraak van een van de mooiste grasmatten in deze regio. Anderen knikken begrijpend en is aan kunstgras niet meer te ontkomen. Het hoofdveld op Sportpark Molenbroek gaat op de schop en wordt voorzien van een prachtig tapijt met het laatste nieuwe kunstgras.

[image=108096]

September

Op 6 september gaat de competitie 2009-2010 voor amateurvoetballers van start. Een dag eerder speelt nieuwbakken hoofdklasser OSS’20 uit bij JVC. Tot twee maal toe neemt de Osse rookie een voorsprong. Echter in de slotfase lacht het geluk JVC toe en blijft Maurits Pol met lege handen.

[image=123972]

Op deze eerste speeldag al gelijk een daverende verrassing. Gemert, dat een supervoorbereiding had, verliest uit bij Schijndel met 1-0. Bas Smulders deukt namens Schijndel het moraal bij Gemert met de enige treffer uit de wedstrijd.

[image=123967]

TOP en WEC beginnen eveneens niet best. Beiden verliezen hun wedstrijden tegen respectievelijk Schaesberg en Ruwaard met een zevenklapper. UDI verliest eveneens bij Dijkse Boys met 2-0. Blauw Geel doet het beter en klopt Vinkenslag met 4-1. Nulandia wint thuis de derby met HVCH door een vroege treffer van Korsten.

[image=123975]

De Veghelse tafeltennissers van TTCV beginnen een klasje hoger erg slecht. Bij de reserves van Westa wordt met 9-1 verloren. In de veldcompetitie korfbal wint Korfrakkers van JES met 3-12. Be Quick gaat met één puntje verschil tegen SPES onderuit.

Biljarter Jean van Erp uit Heeswijk bereikt de halve finales in het Nederlands kampioenschap driebanden. Hij verslaat Arno Petersen met 3-0.

Een week later herstelt TOP van de zevenklapper door een mooie zege bij Bekkerveld met 0-2. Domper is de rode kaart voor de man in vorm: Mehmet Gurbuz. Blauw Geel verliest (wat later bleek) de enigste competitiewedstrijd met 4-0 van Groene Ster in Heerlen.

Berghem Sport wint weer. De aanpak van Brands blijkt aan te slaan bij de club uit Berghem. WEC wint van EVVC met 4-2. De partij eindigt met 19 man. Twee rode kaarten voor EVVC en één voor thuisclub WEC.

Chaïn Staelens uit Odiliapeel kiest voor een Japans avontuur. Ze tekent een contract bij Denso Airybees in Nishio Japan.

[image=123974]

OSS’20 blijft trainer Maurits Pol hoofdpijn bezorgen. Ook de vierde wedstrijd op rij gaat verloren. Baronie komt goed weg, maar wint wel met 0-1. UDI walst met 5-1 over Papendrecht. En Blauw Geel wint in ondertal nipt bij TOP. Jorg van de Berg eindigt met direct rood. Jeroen Minneboo ziet eveneens het rood na twee maal geel. HVCH verslaat koploper NWC met 1-0. Willem de Groot werd matchwinner. SCMH verliest de eerste punten door het 1-1 gelijkspel bij Ullysses.

[image=123970]

Foto's www.peterkuijpers.nl
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant