Afbeelding

Oss plaatst kijkzuil op riool

Column 8 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83003]

Afgelopen woensdag heeft de Osse wethouder Iding een speciale zuil onthuld om in het riool te kunnen kijken. Aan de bovenkant zit een kijkglas. Met één druk op de knop zie je de bruine Osse rookworsten dan voorbij drijven. Sorry hoor, maar ik moest meteen aan het blote lijf van Patricia Paay denken. Je weet dat het bestaat … maar wil je het dan ook perse zien? Nou, ik niet, dank U.

Het afmaken van zwangere geiten is volgens de deskundigen blijkbaar nodig, maar ik hoef het niet te zien. Noem het hypocriet, maar zo ben ik nou eenmaal. Weet je nog, de dag dat Hitler in New York het World Tradecentre bombardeerde, nou bij mij bleef die dag de televisie uit. De moord op Vincent van Gogh, de bruiloft van Bonny Sint Clair … laat maar. Ik geloof het zo ook wel. Ik hoorde trouwens dat Bonny aan het eind van de trouwerij haar eveneens dronken echtgenoot achterover in de hossende menigte heeft geslingerd. Blij dat ik dat heb gemist. Ik gruwel ook van die explosieve televisieprogramma’s die de ene na de andere ramp je huiskamer in slingeren. Het ene rotsblok is nog niet op een brug gekanteld of daar breekt alweer onverwachts een dijk door. Vreselijk. Niet dat ik mijn ogen sluit voor dit soort catastrofes, ik wil het alleen niet zien. Even tussendoor: waarom bouwen ze die dijken niet wat verder van de rivier af! Dat geldt ook voor onze stranden. Ieder jaar weer worden overal aan de Nederlandse kust grote stukken strand weggeslagen. Een beetje springvloed en weg is het strand. In Scheveningen bijvoorbeeld moeten er per jaar duizenden tonnen zand worden bijgestort. Jongens, leg dat strand in Utrecht of Drente, ben je van al het gekloot af. Neem de Bedafse bergen, bij Vorstenbosch. Komt geen zee aan! Kijk, daar kunnen ze in het westen nog een boel van leren.

Maar ik snap het wel. Een ramp levert kijkcijfers op. En als je door de ellende heen nog wat reclame gooit, bijvoorbeeld over die nieuwe polis voor waterschade, is dat dubbel kassa. Tja, en daarom kijk ik dus mooi NIET! Zijn in Florida tijdens een potje waterpolo 6 van de 10 paarden verdronken? Bestaan er inmiddels ook Palestijnse sekspoppen, die zichzelf opblazen? Worden de Oost Europese hoertjes in Brussel door de gemeenschap betaald? Zal best, maar ik hoef het niet te zien. (Overigens, hier in de buurt worden alle hoertjes door de gemeenschap betaald, dus zo bijzonder is dat niet.)

Een explosief weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant