Afbeelding

Matras vat vlam in huis Odiliapeel

Column 41 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83645]

Ik ken een meisje dat wil zo graag trouwen, ze heeft bij Udi ’19/Beter Bed speciale keeperstraining gevolgd voor het vangen van bruidsboeketten. Ik heb haar tijdens een bruiloft een keer bezig gezien. Iedere vrouw in een cirkel van 4 meter om haar heen werd van achteren getackeld. En de scheidsrechter deed niets. Onbegrijpelijk. Ik vroeg haar na afloop waarom ze toch zo graag in het huwelijksbootje wilde stappen. “Nou logisch, ik wil heel graag samen met iemand iets opbouwen”, was haar antwoord. “Klopt”, zei ik toen, “maar volgens mij bouw je in het huwelijk vooral veel schulden op en een hoop ruzie. Meer niet. In het begin lijkt het nog wat maar na 5 jaar koop je een waterbed en daarna drijf je steevast uit elkaar. Let maar op!” Veel verder kwam ik niet want toen gaf ze me een elleboog met haar zojuist gevangen bruidsboeket. Scheids!!

Mijn tante Grada neemt op haar trouwdag altijd twee minuten stilte in acht om die verschrikkelijke gebeurtenis te herdenken. Ze draagt haar trouwring om haar middelvinger. “Da’s verkeerd ja, maar ik ben indertijd ook met de verkeerde man getrouwd, snap je?” Die man is trouwens nog steeds helemaal weg van Grada. Al een jaar of twintig … en ze heeft geen idee waar hij uithangt.

Zeg nou zelf. Waarom zou je eigenlijk trouwen? Als je iemand leuk vindt hoeft dat toch niet? Een hond die achter een auto aanrent wil toch ook geen rijbewijs!? Deze redenering is waarschijnlijk iets te hoog gegrepen. Zeker voor de jeugd want daar is trouwen weer helemaal IN, zo heb ik begrepen. Er zijn zelfs al jongeren in deze regio die moeten van hun zakgeld alimentatie betalen. Ze stapten heel vroeg in het huwelijksbootje maar dobberen nou doelloos rond in twee zinkende reddingssloepen.

Ho ho …er zijn natuurlijk uitzonderingen. Niet veel, maar ze zijn er. Adriaan en Doortje van de Middegaal uit Nistelrode; Cor en Marie Mollen uit Zijtaart. Deze paren zijn indertijd ook jong getrouwd … maar vierden deze week hun gouden bruiloftsfeest. Vanuit de krant lachten ze me toe en ik zag het: Van hun innige liefde was weinig verloren gegaan. En bij een echtpaar uit Odiliapeel vloog afgelopen week zelfs het matras in brand! En wat bleek, de huiseigenaren waren toch al een paar decennia getrouwd. Knap hoor. Ik heb me laten vertellen dat dit vurig stel op de volgende Schapendag een demonstratie zal geven, speciaal voor de jeugd. De brandweer is gewaarschuwd. En de Kruisheren trouwens ook.

Een vurig weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant