Afbeelding

Grönloh bouwt feestje met bewoners

Column 28 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83646]

Heb je laatst Conny Breukhoven gezien? Ik schrok ervan. Nog even en haar lippen hebben het volume van haar borsten. Conny sprak inmiddels door haar neus. Wat wil je, ze heeft onderhand meer nietjes achter haar oren dan een jaargang van de Donald Duck. Haar volgende facelift is meteen een keizerssnee, vrees ik. Nog ééntje en haar navel zit tussen haar ogen en haar oren raken elkaar. Wist je dat ze ook niet maar naar kunstveilingen durft; als ze glimlacht gaat haar rechterarm omhoog. Ik heb vernomen dat er binnenkort een Mercedes Vanessa op de markt komt. Dat is een auto met een volledig plastic buitenkant.

Ik weet niet of dit blad ook in het Gooi wordt verspreid, maar ik zou willen zeggen: Beste Conny, als je ouder wordt krijg je rimpels. Dat is normaal! Je staat ’s morgens voor de spiegel en het enige dat je nog opmaakt … is de schade. Natuurlijk, je hebt nog van alles in huis … maar het zit allemaal zeker 10 centimeter lager. En dat moet je accepteren. Het is nou eenmaal niet anders. Neem een voorbeeld aan je collega BNer Anneke Grönloh. Deze diva van de Gordel van Smaragd was afgelopen week in Oss. Ze verzorgde daar een gezellige middag voor bejaarde bewoners en bezoekers. Nou denk je misschien, Anneke zong een medley van haar twee hits (Soerabaja en Brandend Zand) en werd daarna weer met rollator terug de bus in gereden, maar dan heb je het mis. Nee, Anneke Grönloh zong het dak van de Ruwaard eraf. Je kunt haar optreden nog bekijken op kliknieuws.nl. Daar zul je zien hoe ze een zekere John uit zijn stoel trekt en samen met hem een authentieke jive weggeeft: “didoe runrun diedoe runrun”.

Anneke ziet er stralend uit in haar donkere avondjurk met zilveren stikseltjes. En wat dus opvalt is haar natuurlijke gratie. Juist doordat ze zich niet heeft overgegeven aan de scalpels van de plastieke chirurgie zie je dat daar een vrouw op leeftijd staat die nog lang niet is afgeschreven. En daar kan mevrouw Breukhoven een puntje aan zuigen, lijkt me. Eerlijkheid duurt het langst.

(En wat die onzin allemaal kost. Voor een beetje facelift leg je al gauw 10 mille op tafel. Als je het mij vraagt, pure verspilling. Denk ’s na: Als je van twee hoog met je kin op een tuinhekje valt heb je hetzelfde effect. Mijn tante Grada zei laatst: “als ik een strakke kop wil doe ik mijn BH wel uit”. Kijk, zo kan het ook.)

Een weekend met zilveren stikseltjes gewenst door

Mark van de Veerdonk


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant