Afbeelding

Jaaroverzicht sport kwartaal-2

Algemeen 30 keer gelezen
UDEN – Het hoort als dennennaalden onder een versleten kerstboom: Het jaaroverzicht sport. We pakken het deze samen in vier kwartalen. Zijn we wat vergeten of heeft u nog tips over het afgelopen jaar, dan houdt deze redactie zich warm aanbevolen. Mail naar peter@kliksport.nl

[image=123506]
Foto's Peter Kuijpers

April
HVCH pakt na een 0-0 gelijkspel bij TOP één mager puntje. Echter te weinig om zich te bewapenen tegen de dreigende degradatie. Blauw Geel en UDI blijven nek-aan-nek. De Veghelaren winnen van Schaesberg en UDI blijft niet achter en wint op Parkzicht van Bekkerveld. Festilent verbaast de natie door koploper Rood-Wit’62 uit 3D met een nederlaag naar huis te sturen.

[image=123505]
Met Pasen is er een dubbelprogramma. Blauw Geel rekent op een kanonhard veld in Heerlen af met Bekkerveld. Op tweede Paasdag is er winst bij HVCH. De Veghelaren blijven samen met UDI, dat wint bij Someren, de ranglijst aanvoeren. Van Griensven en Donny van Herpen scoren voor de tricolores. Beiden zouden later naar respectievelijk JVC en Blauw Geel vertrekken. SCHM zorgt voor een reuze sensatie in OSS. DESO wordt op eigen sportpark met 0-5 de oren gewassen. DVG is door dit resultaat weer koploper.

[image=123507]
TTCV wordt kampioen met een 9-1 winst op Hilversum en promoveert naar de landelijke eerste divisie. Nestor Erwin Andriessen hoopt op wat meer geluk zodat de Veghelaren zich kunnen handhaven.
Het volleybalteam heren1 van Terraveen/Forzato Combinatie promoveerde naar de regioklasse
OSS’20-trainer Ton Kosterman wint met het schaamrood op de kaken. Zonder u te vermoeien met voetbalwiskunde kwam het naar verluidt OSS’20 tegenstander RCS beter uit dat het verloor waar de Ossenaren moesten winnen. OSS’20 won van de club van de gebroeders De Nooijer (beiden speelden niet) met 2-1.

[image=123499]

Patrick Lunenburg, doelman van Heeswijk, vervult in Helmond een heldenrol. Michel van Drunen maakte 0-1 en Lunenburg spijkerde alles dicht. Herpinia komt op Wilgendaal niet verder dan 3-3 tegen het bezoekende Erp. Als Luuk Verkuijlen in de 68e minuut 1-3 maakt hield men in Erp geen rekening met Van Dieten en Siebers die alsnog voor een puntenverdeling zorg droegen. Een weekje later wordt de horizon gitzwart in Erp. Op Den Uil wint Festilent met 1-3 en stelt zich veilig. Erp is sterk afhankelijk van Prinses Irene. Degradatie dreigt.

[image=123500]

De vrouwen van Saturnus degraderen naar de promotieklasse na de 3-1 nederlaag bij ADC.

[image=96464]

Volkel is de nieuwe kampioen en promoveert naar de 3e klasse. De Volkelnaren realiseren dat via een 3-1 zege op VOW. Tielemans laat de Volkelse getrouwen nog schrikken door 0-1 te scoren. Van de Rijt, Verstegen en Van de Wijst laten de champagnekurken knallen aan de Eeuwsels. Blauw Geel haakt uiteindelijk af in de titelrace door bij EHC te verliezen. UDI wint van Schaesberg en maakt zich op voor een terugkeer naar de hoofdklasse.

Mei
Mei wordt de maand van de nacompetitie en kampioenen. UDI wordt kampioen en keert terug naar de hoofdklasse door een 1-1 gelijkspel bij Groene Ster. De Limburgers nemen via een penalty van Goffin nog wel een voorsprong, maar Johan Vissers maakt gelijk en dat is ook de eindstand. Matthias van Zanten spuit de champagne in het rond, maar verlaat de tricolores en gaat naar JVC.. Hetzelfde doet Donny van Herpen die naar concurrent Blauw Geel verkast. De Veghelaren doen hun plicht tegen het recreërende Bekkerveld met 7-1. Vijf maal scoort Emiel van der Sanden toch zal zijn team het in de nacompetitie moeten doen, wil het nog een prijsje pakken.

[image=123498]
Nulandia, Vitesse’08 , HBV en EVVC Vinkel laten het bier eveneens rijkelijk stromen wegens behaalde kampioenschappen. De Nulanders spelen komend seizoen voor het eerst in het bestaan in de tweedeklasse.

[image=123511]
Erp degradeert naar de vierdeklasse ondanks de winst op Rood Wit. Prinses Irene wint helaas voor de Erpenaren ook en blijft in de derdeklasse.

[image=123503]
In Oss wordt OSS’20 kampioen na winst op PSV. Ton Kosterman en de Osse getrouwen werden lang in spanning gehouden. Maar in de 67e minuut scoorde Bram Kappen dan toch 1-0. Als Roel van Bergen er later 2-0 van maakt kunnen de gladiolen en flessen met brut naar het veld gebracht worden. OSS’20 promoveert naar de hoofdklasse een mooi afscheid voor een emotionele trainer Ton Kosterman.

[image=123502]
DESO ziet de titel in rook opgaan bij Avesteyn door gelijk te spelen. EVVC Vinkel is de nieuwe kampioen. Later echter in de nacompetitie rekenen de Ossenaren wel af met Avesteyn en is een 1-1 gelijkspel voldoende om te promoveren naar de vierdeklasse. De gelijkmaker van DESO, na de goal van Bart Faro voor Avesteyn, is een juweeltje van Michel Gielis.
Blauw Geel speelt zich via RCS en Groene Ster in de finale tegen OJC in Gemert. De wedstrijd vindt plaats op tweede pinksterdag op Sportpark Molenbroek in Gemert.

[image=123495]
Ook het korfbal heeft zijn awards. In zaal De Paal in Erp worden eind mei heel wat bekers en vaantjes vergeven. De eer van beste (indoor)korfbalster van het seizoen is voor de hoogzwangere Yvonne van der Valk van SPES. Twinkeling star was zondermeer Tim Bakker Nederlands, zo niet werelds beste korfballer. De Koogzaandijker mocht in Erp de prijzen en klapzoenen aan de vrouw brengen.

[image=123510]

Berghem Sport komt in een juridische procedure met de KNVB. Er zou zijn gefraudeerd met wedstrijdformulieren. De wedstrijden voor de nacompetitie worden voorlopig in de ijskast gezet.
Heeswijk verliest op Sporpark de Schellen met 4-0 van Herpinia. De Herpenaren gaan voor het eerst in de historie naar de tweedeklasse van de KNVB.

Juni

Blauw Geel verliest de finale nacompetitie met 1-0 van OJC in Gemert. De doorgaans betrouwbare sluitpost van Blauw Geel: Jurgen Pinckers verkijkt zich op een voorzet van Sjaron van Zon in de 66e minuut.

[image=123509]

Berghem Sport krijgt van de KNVB één punt aftrek. De zich al veilig wanende Berghemmers moeten opnieuw aan de bak. Erp herleeft uit het graf. Al gedegradeerd krijgen de Erpenaren plots een herkansing. Op het sportpark van Juliana in Mill volgt de beslissing tegen Berghem Sport. Erp verliest zonder veel kansen met 2-0. Berghem Sport mag zich opmaken voor het vervolg van de nacompetitie. Leon Ouwens, die de gestopte Ad Peeters verving in Berghem, klaart het klusje naar behoren. Via Montagnards word uiteindelijk in Vierlingsbeek Sparta’18 in de finale geklopt en blijft Berghem Sport behouden voor de derdeklasse.

[image=123497]

Be Quick wint op het veld van SPES in Milsbeek de buitenfinale met de Kofrakkers. Korfrakkers lijkt in de slotfase de zege niet meer te kunnen ontlopen. Een wonder geschiedt en drie treffers in een paar minuten zetten de wereld aan de Zwarteweg op zijn kop. Het veld stroomt na afloop vol met juichende Be Quick-speelsters en supporters.

[image=123501]

Eind juni zijn er de gebruikelijke Kliksport Awards. Vele prijzen worden door spreekstalmeester Martijn van de Koolwijk aan de man gebracht. Freek Thoonen wordt uitgeroepen tot beste amateurvoetballer van de Kliksportregio. Michel Gielis wordt Regio Topscorer en komt bovendien als beste speler van de vijfde klasse uit de koker. Het is gezellig druk bij Den Brouwer in Mariaheide.

[image=123496]

De kogel, of liever de bal, is eindelijk door de kerk: De landelijke topklassen. In Zeist gingen de amateurs overstag. Met 52 voor en 8 tegen kon met een ferme hamerklap het voorstel worden aanvaard.

[image=123508]

Op het Hazelberg in Veghel valt een strandvoetbaltoernooi letterlijk in het water. Het aangelegde beachcourt wordt één groot modderbassin. De organisatie wacht nog tot zondagmorgen, maar als ook dan de regen met bakken valt, blijft er weinig anders over dan het zaakje af te blazen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant