Afbeelding

Jaaroverzicht sport kwartaal-1

Algemeen 30 keer gelezen
UDEN – Het hoort als dennennaalden onder een versleten kerstboom: Het jaaroverzicht sport. We pakken het deze samen in vier kwartalen. Zijn we wat vergeten of heeft u nog tips over het afgelopen jaar, dan houdt deze redactie zich warm aanbevolen. Mail naar peter@kliksport.nl

Januari 2009

Het openbaar ministerie meldt de aanhouding van zes personen die in verband worden gebracht met bedreiging en het bekladden van het huis van de van geboorte Vierlingsbeker Pol van Boekel scheidsrechter betaald voetbal.

[image=96014]
Foto's www.peterkuijpers.nl

Daphny van den Brand wint een wereldbekerwedstrijd veldrijden voor vrouwen in Milaan

[image=123479]

De verwachtingen waren torenhoog bij Korfrakkers. Na de winst vorige week op Rosolo tankten de Erpsen flink wat zelfvertrouwen. Echter Be Quick coach Alf van der Enden vond het juiste medicijn en klopte zijn voormalige pupil Anke van Helvoort met 8-15.

[image=123474]

Interview met Maurits Pol op Kliksport, nieuwe trainer van Oss’20 Pol: “Ik wilde persé naar een club met een sterke ambitie.”

[image=123478]

Op 25 januari wordt er weer een beetje gevoetbald. Echter Blauw Geel en UDI zien hun wedstrijden tegen Bekkerveld en TOP afgelast. Volkel verliest thuis van Nooit Gedacht en VOW overkomt hetzelfde tegen WEC. Een gehavend Erp delft het onderspit thuis tegen Nulandia :0-2 (De Groot en Janssen)Ton van Dijk was die wedstrijd door de KNVB disciplinair geschorst en zat zich te verbijten op de tribune.

Februari

Op 1 februari is er het WK in Hoogerheide. Favoriet Daphny van den Brand komt niet op het podium. In de snerpende koude van Hoogerheide was die eer weggelegd voor Marianne Vos die in de eindspurt Hanka Kupfernagel voorbleef.

[image=123484]

Bij Be Quick neemt Joyce van de Akker een sabbatical. Dit doet ze in de thriller tegen Spes die in een 13-13 gelijkspel eindigt.

Goede competitiestart voor de tafeltennissers van TTCV die met 0-10 wonnen bij promovendus Never dispair in Den Bosch.

[image=123481]

Basketbalclub Attacus loopt in Den Dungen tegen een zeperd op. Bij Den Dunk is er verlies met 61-58.

[image=86377]

Remco Snoep schoort weer voor FC Uden na het herstel van zijn beenbreuk. Later in het jaar zal deze ramp voor hem zich nogmaals herhalen.

[image=123477]

OSS’20 pakt in Best de vierde zege op rij. Best Vooruit wordt in eigen huis met 0-2 geklopt. Beide doelpunten komen van Bas van Grunsven.

Blauw Geel bekert met de hakken over de sloot verder. In Nistelrode wordt derdeklasser Prinses Irene nipt met 2-3 geklopt.

[image=106929]

Aanvaller Peter van den Heuvel gaat spelen voor Mariahout. Een versoepelde regeling van de KNVB maakt tussentijdse transfers tegenwoordig mogelijk. Voorheen was er aan dit oude gietijzeren protocol amper te tornen.

Maart

Trainer Ad Peeters levert na de kansloze nederlaag tegen Herpinia zijn tas in bij Berghem Sport. “De klik was weg’’ luidde zijn verklaring.

[image=123476]

Attacus sluit competitie af met twee zeges in maart. Thuis wordt gewonnen van High Five en een week later worden de reserves van BV Rooi aan de Veghelse zegekar gehangen.

[image=123487]

Blauw Geel wordt door OSS’20 in Veghel uit de beker gewipt. De Ossenaren winnen de avondwedstrijd tegen een experimenteel Blauw Geel met 1-3. Kappen (2x) en Van Grunsven scoorden. Maarten van Vugt krijgt veel kritiek. Alle reguliere wisselspelers mochten in de basis beginnen van de Blauw Geel oefenmeester.

[image=123475]

Kofrakkers worden in Eindhoven zaalkampioen korfbal. Dit na de 12-10 zege op het Milsbeekse SPES.

[image=123480]

Margriet lijdt een onverwachte nederlaag thuis tegen SBC uit Son. Met 0-3. Spits Tommy Gerissen van SBC maakte ze alle drie voor zijn club.

[image=123485]

Emiel van der Sanden wordt in Someren matchwinner als hij de bal in het Somerse doel lepelt. De Veghelaren wonnen met 0-1. Blauw Geel verloor eerder deze maand met 2-1 bij TOP.
UDI dendert over RVU met 6-0,maar bijt een weekje later in het gras als het thuis wordt verrast door EHC. Nadat er ook verloren wordt bij GSV (4-0) moet het Blauw Geel weer langs zich dulden.

[image=123483]

Volkel blijft in 4H stevig op kop door in Escharen met 0-4 van Estria te winnen. Van den Berg neemt hier de 0-3 en 0-4 voor zijn rekening. De derby WEC – Vorstenbossche Boys eindigt in een 1-1 gelijkspel. Voor rust scoorde Bart Verhoeven namens de thuisclub. Mark van Heeswijk maakte voor de boys de gelijkmaker.

[image=123488]

Oud udi-speler Randy Hofmeijer schiet tijdens OJC - JVC een bal uit coulance terug op OJC-doelman Rick van de Oever. De bal, door de wind gedragen, gaat echter wel in het doel: 0-1. Enkele spelers van JVC juichen wat een gênant tafereel oplevert. JVC-doelman Joris van de Cammen bedaart de opgelaaide gemoederen en acteert gewillig de “Jan met de pet’. Jeroen van Moorsel krijgt de Rosmalense 'treffer' op zijn naam.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant