Afbeelding

Een bord en bed voor een kansarm kind

Algemeen 64 keer gelezen
UDEN – Europa Kinderhulp is op zoek naar gezinnen in deze regio die in de zomervakantie een bedje en een bordje overhebben en tweeënhalve week een warm nest willen bieden aan kansarme kinderen uit Duitsland, Frankrijk, Engeland en Nederland.

[image=123420]

Europa Kinderhulp is een landelijke organisatie van vrijwilligers die elk jaar duizenden kansarme kinderen (tussen 5 en 12 jaar oud) uit verschillende Europese landen (waaronder ook Nederland) naar Nederland laat komen voor voor een onbezorgde zomervakantie van drie weken bij Nederlandse gastgezinnen. De kinderen komen uit Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Oekraïne en Oostenrijk.
Zoals gezegd gaat het om kansarme kinderen; kinderen die het erg hard nodig hebben om er even een paar weken tussenuit te zijn en wat rust, regelmaat en liefde te krijgen. Het gaat om kinderen uit zeer arme gezinnen, kinderen die thuis nauwelijks leef- of speelruimte hebben, kinderen uit kindertehuizen, die soms het slachtoffer zijn van lichamelijk of seksueel geweld of andere traumatische ervaringen hebben, zoals drugs- of alcoholverslaving van ouders/verzorgers.
De kinderen worden geselecteerd door erkende organisaties uit hun eigen stad/land, zoals Rode Kruis, Leger des Heils, sociale diensten of de Kinderbescherming. Europa Kinderhulp werkt zeer nauw samen met deze organisaties. Europa Kinderhulp werft zelf de gastouders in Nederland. Ook dit gaat in overleg met de organisaties uit de landen. Dit om er zoveel mogelijk voor te zorgen dat vakantiekind en gastouders goed ‘matchen’. Naast het selecteren van de gastgezinnen begeleiden medewerkers van Europa Kinderhulp ook de kinderen tijdens de heen- en terugreis en ook worden de gastgezinnen, waar nodig, begeleid tijdens de drie weken vakantie.
Wilt u ook uw leven verrijken en een kansarm kind drie weken een onbezorgde vakantie geven? Europa Kinderhulp brengt jaarlijks ruim 2.000 kansarme kinderen uit Nederland en omliggende landen onder bij Nederlandse gastgezinnen, waaronder enkele honderden in Brabant. Inmiddels zijn de kinderreizen van 2010 bekend.
Nederland: 26 juli-13 augustus; Frankrijk: 4 juli-22 juli; Engeland: 26 juli-13 augustus; Duitsland (Berlijn): 19 juli-5 augustus; Duitsland (Hannover): 12-30 juli.
Voor meer informatie of aanmelden als gastgezin kunt u zich wenden tot (tel. 0413-851066) of (tel. 0499-399591) Informatie is ook te vinden op www.europakinderhulp.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant