Afbeelding

Bewoners Sint Jan nu allemaal lid van bieb

Algemeen 22 keer gelezen
UDEN – De bewoners van Sint Jan in Uden en Sint Antonius in Volkel zijn woensdag allemaal lid geworden van de bibliotheek. Wekelijks worden niet alleen boeken en tijdschriften te leen aangeboden, ook alle nieuwe media komen voortaan gratis te leen in de verzorgings- en verpleeghuizen. “Ook spelletjes van Playstation!”

[image=123417]

José Huisman – de Bie van de ‘Vrienden van Sint Jan en Sint Antonius’ mocht donderdag het collectief lidmaatschap bezegelen. De ‘vrienden’ zorgen vaker dat de bewoners leuke dingen kunnen doen waar anders geen geldpotje voor zou zijn. “Lid zijn van de bibliotheek is geestelijk blijven bewegen”, vertelde de scheidende voorzitster van de vrienden. Directeur van de bibliotheek Jan Kleiweg was blij dat de drempel voor bewoners om lid te worden van de bibliotheek verdwenen was. “Bovendien gaat de bibliotheek tegenwoordig actief naar de mensen toe.”
In praktijk betekent het dat iedereen in Sint Jan of Sint Antonius boeken, groot letter-boeken, luisterboeken activiteitenkoffers, dvd’s, cd’s of andere media kan lenen in het verzorgingshuis en verpleeghuis zelf. Vrijwilligers rijden met een karretje rond en één moment in de week kunnen bewoners in de centrale ruimte hun keuze maken. Via twee computers kan in het bestand van de bibliotheek gekeken worden en vervolgens kunnen de boeken ook ‘besteld’ worden. An van Laarhoven die de samenwerking coördineert, gaat wekelijks naar de bieb om de collectie te vernieuwen. “De bibliotheek komt de boeken vervolgens brengen en haalt de oude collectie weer op.” Tot nu toe waren vooral de streekromans populair, weet An: “Of er ook vraag is naar de nieuwe media moet nog blijken. Maar lid worden van de bibliotheek was voor veel bewoners toch nog best een heel bedrag. Hun kinderen zeggen wel ‘neem toch zo’n abonnement’, maar de bewoners zijn van nature zuinig.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant