Afbeelding

Gemeente snoeit rond vijvers Industrielaan

Algemeen 20 keer gelezen
UDEN - Om een rottende sliblaag op de bodem van de vijvers langs de Industrielaan in de toekomst te voorkomen, gaat de gemeente deze winter rondom die vijvers snoeien.

[image=67205]

Deze sliblaag was in de loop der jaren ontstaan door het vallende blad van de overvloedig aanwezige beplanting. In combinatie met een lage waterstand en weinig doorstroming in de zomermaanden resulteerde dit regelmatig in een onplezierige stank die het verblijf in de tuinen verre van aangenaam maakte.
De grootscheepse baggerwerkzaamheden in 2008, waarbij die sliblaag is verwijderd, zijn effectief geweest. Ondanks de nu en dan zeer lage waterstanden van afgelopen zomer is er geen stankoverlast geweest. Om dit resultaat voor de toekomst vast te houden is het belangrijk om ook de beplanting de nodige aandacht te geven. Voor een beter evenwicht in de beplantingsdichtheid zal te dichte beplanting gesnoeid en beplanting dicht bij de vijverranden verwijderd worden.
Tijdens en na de snoeiwerkzaamheden kan wellicht de indruk ontstaan dat er wel erg rigoureus gewerkt is. Tijdens het volgende groeiseizoen zal echter al blijken dat dit wel erg meevalt en dat er weer volop genoten kan worden van een natuurlijke en stankvrije omgeving. Ook in de daarop volgende jaren zal de gemeente een vinger aan de pols houden en ongewenste beplanting blijven snoeien, zo laat de gemeente weten. Geïnteresseerden kunnen de plannen inzien. Neem hiervoor contact op met de heer Van Daal, telefoon (0413) 281 505.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant