Afbeelding

Tradities centraal op de Vijfmaster

Algemeen 24 keer gelezen
VEGHEL – Als er één feest omgeven is van tradities, dan is het Kerstmis wel. Vooral basisscholen maken er werk van om kinderen het gevoel van verbondenheid en saamhorigheid mee te geven. Op basisschool De Vijfmaster stonden vorige week woensdag allerlei activiteiten in het teken van samen kerstfeest vieren.

[image=123333]

Kerstmis is het feest van het licht. Op de Vijfmaster weten ze daar wel raad mee. Aan het begin van de avond verlichten de basisschoolleerlingen de straten rondom de school met sfeervolle lampions. Op school worden ze verrast met het volgende kerstgebruik: een levende kerststal met Jozef, Maria en het kindeke Jezus. Uiteraard krijgen de kinderen hierbij het traditionele, eeuwenoude kerstverhaal, inclusief herders en drie wijzen, te horen. De vertelling boet ook deze keer niets aan kracht in. Met open monden staan de kinderen naar de stal te kijken en luisteren ze aandachtig naar het verhaal.

[image=123332]

De kerststal is niet het enige teken van verbondenheid. Kinderen krijgen binnen in de school de kans om zich weer op te warmen onder het genot van een uitgebreide maaltijd. Er is rekening gehouden met de diversiteit aan culturen. De soep heeft bijvoorbeeld geen gehaktballen maar halal kippenvlees.

[image=123335]

[image=123334]

Het hoogtepunt van de avond is de kerstmusical De Kleine Boom. De opvoering van de musical voor weer een andere doelgroep, kinderen uit de groepen 3 tot en met 8, is een succes. De boodschap ‘iedereen moet samen kerst kunnen vieren’, sluit naadloos aan op wat de school uit wil stralen. Vooral de afwisseling tussen de vol overgave gespeelde rollen en de gezongen kerstmusicalliedjes doen het goed bij het publiek.

[image=123336]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant