Afbeelding

Sneeuw spelbreker koopzondag Veghel

Algemeen 39 keer gelezen
VEGHEL – ‘Let it snow, let it snow’ is deze dagen regelmatig te horen op de radio. De sneeuw past dan ook prima bij de tijd van het jaar. Voor de ondernemers in het winkelcentrum van Veghel had het zondag echter wat minder hard mogen sneeuwen. Nu viel de drukte tijdens de koopzondag tegen.

[image=123132]

Het leek wel of veel mensen gehoor hadden gegeven aan de oproep van de ANWB om thuis te blijven en niet de weg op te gaan. Het was namelijk erg rustig in de winkelstraten. De Carol Singers deden alle moeite om sfeer te brengen, maar ze zongen slechts voor een handje vol publiek. Op een hoekje van de straat verhaalde Scrooge de kinderen over zijn armzalige leventje. Waar de draaimolen andere koopzondagen de hele tijd vol zit was er nu voldoende plek. De begeleidsters van het kerstkoekjes bakken wilden het eigenlijk al om één uur voor gezien houden, maar dat stond de organisatie van de koopzondag niet toe.
Het enigste hoekje waar echt leven in de brouwerij was bevond zich aan de Meijerijgaarde. Daar zorgde carnavalsclub Vudel, onder aanvoering van Koning Alexander, voor een heuse kerstsfeer. Er stonden kerstbomen, het vuur in de korf knapperde en de glühwein ging van hand tot hand. Blaaskapel Dèweljaoo had voor de gelegenheid zelfs enkele kerstliedjes ingestudeerd. De aanwezige kinderen genoten met volle teugen toen de koning met een quad hun sleeën voorttrok door het centrum.

[video=q680P8au77b]

[image=123133]

[image=123131]

[image=123134]

[image=123130]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant