Afbeelding

‘Nadruk op wat wél goed is in Veghel’

Algemeen 41 keer gelezen
VEGHEL – Het Veghelse winkelcentrum ziet er in 2030 compleet anders uit, zo valt te lezen in een visie die de gemeente onlangs presenteerde. Maar ook op korte termijn gebeurt er al het een en ander. Zo start de gemeente begin volgend jaar met wat kleinere werkzaamheden. Stephan Scheer, voorzitter van Stichting Centrummanagement Veghel, is daar tevreden mee. “We zijn erg blij dat er een start wordt gemaakt.”

[image=122967]

Een van de werkzaamheden is een schilderbeurt: de kleur antraciet komt onder andere op het Bolkenplein terug en Veghel schildert ook de lantaarnpalen in het centrum. Verder kijkt de gemeente het straatwerk na en komt er meer groen in de Hoofdstraat. “Het plaveisel is door de glasvezelactie ovrhoop gehaald”, legt Scheer de relevantie van die werkzaamheden uit. Ook het groen in de Hoofdstraat ziet hij als een kans. “Het is natuurlijk niet zo dat met een lik verf en hier en daar wat stenen goedleggen de klus geklaard is, maar er gebéúrt wat. Dat is een positief signaal. Ondernemers én inwoners van Veghel zien dat we aan het winkelcentrum werken. Het zijn allemaal kleine stappen voorwaarts om het centrum meer uitstraling te geven. We hopen wel dat de bomen in de Hoofdstraat ook echt bómen zijn, dat ze geen tien jaar nodig hebben om een beetje boom te zijn. Dat kost misschien wel een wat grotere investering, maar het resultaat is wel meteen zichtbaar.”

Trots
Wethouder Jan van Burgsteden deed vorige week een beroep op de Veghelse inwoners: hij vindt dat mensen trotser moeten zijn op hun centrum. Scheer deelt die mening. “Veghelaren hebben de neiging om vooral níét trots te zijn op wat van hen zelf is. Uden en Veghel naast elkaar leggen vind ik appels met peren vergelijken. Uden heeft sowieso een centrum dat eens zo groot is. Dan heb je dus automatisch ook meer te bieden. Maar wij hebben óók veel goede en kwalitatieve zaken die het al vele jaren goed doen. Natuurlijk moeten we zaken aanpakken. Dat punt is gemaakt; we moeten nu de nadruk leggen op wat goed is.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant