Afbeelding

Udens bedrijf levert EHBO voor Uden on Ice

Centrum 29 keer gelezen
UDEN – Vanaf zaterdagmorgen is er een professionele EHBO-post bij Uden on Ice op de Markt. Het was de SP ter ore gekomen dat er geen EHBO was bij het schaatsevenement en bracht dit ter sprake tijdens de gemeenteraad donderdagavond. Naar aanleiding van de berichtgeving daarover heeft het Udense bedrijf BTB Fire & Medical support van de Loopkantstraat zich gemeld.

[image=123002]

Dit is een professioneel bedrijf dat medische diensten verleent bij evenementen. Voor Uden on Ice is daarvoor een scherpe prijs afgesproken. Cor van de Wiel en Huub van den Elzen van de organisatie zijn er blij mee. Van de Wiel: ,,Natuurlijk hadden we al wel wat geregeld. Zowel bij de kassa als bij de schaatsverhuur staan calamiteitenkoffers, maar blijkbaar weet dat niet iedereen die hier mee helpt. Verder is het voor de EHBO-vereniging niet te doen om voor drie weken lang van ’s morgens tot ’s avonds een post te bemannen door vrijwilligers.” Na een week is nog voor 160 uur bemanning nodig. ,,Als in de vakantie het schoolschaatsen is afgelopen, krijgen we op rustigere uren hulp van scoutingleden die bedrijfshulpverlening (BHV) hebben gehad. Ook regelt de EHBO-vereniging nog wat mensen. Zij mogen gebruik maken van de container die BTB hier neerzet. Daarin zit onder andere een AED in en portofoons. Op die manier hoeven we BTB niet alle uren in te huren.”
Aanleiding voor de SP om het ontbreken van EHBO ter sprake te brengen was het voorval met een meisje dat een arm brak op het ijs en niet geholpen kon worden. Van de Wiel: ,,Wij zouden graag weten wie dat meisje is om onze excuses en iets leuks aan te bieden. We hopen dat zij zich bij ons bekend maakt.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant