Afbeelding

‘Bijzondere Gevelstenen’ in de winkel

Algemeen 23 keer gelezen
UDEN - Het boek ‘Bijzondere Gevelstenen’ werd woensdag in het Heemhuis in Uden gepresenteerd.

Het boek bevat dan ook 522 foto’s van gevelstenen, waarvan 418 uit Uden, 47 uit Volkel en 57 uit Odiliapeel en wordt uitgegeven door de Stichting Uden in Geschriften, mede dankzij de sponsoren: Gemeente Uden, SVUwonen en Brabants Heem. Het boek bevat 310 pagina’s en is in kleur uitgevoerd.
Een bijzonder boek, want stond er tijdens de afbraak van Zwembad De Wel niet in de krant de vraag of er foto’s waren van het kunstwerk van Hans van den Krommenacker, in dit boek staat een foto daarvan. Ook de eerste steen van de Carnavalsvereniging ‘De Knoerissen’, die in de nu verdwenen Markthal stond, is hierin te vinden.

[image=122741]

Aan het project gevelstenen is ruim 3 jaar gewerkt. De leden hebben de gehele gemeente Uden geïnventariseerd. In maart 2009 was het zover dat besloten werd het project af te ronden. Wim Smits heeft toen voor de werkgroep alle gegevens in kleur uitgeprint en een boek gebonden als voorbeeld. Tijdens de vergadering werd het aangeboden aan Jan Koster, de voorzitter van de werkgroep. Zijn enthousiasme voor het boek was zo groot, dat hij zei: ’Dit boek hoort in elke boekenkast thuis’. Vanaf die datum heeft Jan Koster met het proefmodel door heel Uden gefietst om sponsoren te werven en de belangstelling te peilen. Jan kreeg het klaar om in zijn eentje ruim 200 inschrijvingen voor het boek te werven. ‘Bijzondere gevelstenen’ kost 25 euro en is te koop bij Boekhandel Bert van der Heijden en Edele Brabant.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant