Afbeelding

Diploma’s voor cursisten conciërge-opleiding

Algemeen 30 keer gelezen
UDEN – De eerste geslaagden van de nieuwe opleiding tot assistent-conciërge kregen op donderdag 17 december in het IBN-gebouw in Uden hun diploma. De opleiding startte vorig jaar december en duurt één kalenderjaar.

[image=122599]

Ruim anderhalf jaar geleden besloot IBN Arbeidsintegratie om in samenwerking met SBK Training en Advies en Helicon een opleiding tot (assistent) conciërge-beheerder op te zetten. Daarmee hadden de organisaties een primeur. Het is de eerste opleiding in Nederland waar deelnemers zich het vak eigen kunnen maken. Reden voor de start is de vergrijzing onder de huidige groep conciërges en beheerders door het hele land. De opleiding is op BBL1-niveau, de zogenaamde BeroepsBegeleidende Leergang. De deelnemers behalen dus een diploma op MBO-niveau. Vanaf februari start een vervolgopleiding, op BBL2-niveau, waar men wordt opgeleid tot congiërge.
José Castermans coördineerde het project. “Tijdens de opleiding krijgen de deelnemers een cursusmap. Die bestaat uit twaalf modules die de deelnemers in hun eigen tempo kunnen doorlopen.” De modules bestaan uit een theorie- en praktijkgedeelte. De thema’s van de modules lopen uiteen. Zo is er een module communicatie en handelen met gereedschappen, maar ook een module efficiënt en vakbekwaam handelen. “Als een deelnemer denkt dat hij of zij de module beheerst, belt diegene de praktijkbegeleider op. Deze komt dan naar de werkplek toe en test daar of de deelnemer de module beheerst.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant