Afbeelding

‘Klik is er tussen BZB en Pim’

Muziek 44 keer gelezen
UDEN - BZB in het theater is al een feest, maar met kerst helemaal. De band maakte er woensdag een culinair spektakel van samen met Pim Haaksman, de tv kok van Omroep Brabant, maar ook een échte kok: “Dat gesis een bandje? Nee, dat was echt vers!”

[image=122246]

BZB en kerstliedjes, het leek even een lange avond te worden, want de evergreens, kan de band beter over laten aan amusementsorkestjes. Maar het vuur waarmee de kersthit van de Pogues gebracht werd, paste beter bij de rest van de avond. Wat was het genieten van de gekke bekken van drummer Dickie met zijn sambaballen, de treurige Willem in een dwangbuis: ‘In een apotheek, zat ik heel alleen, en ik voelde me daar zo schizofreen’, de dubbele neusfluit van Roberto en ook heel veel nieuwe acts en liedjes. Last Christmas van Wham op zijn BZB’s. “Een derde was speciaal voor de kerstshow ingestudeerd”, vertelde Dickie na afloop.
Ook speciaal voor de kerstshow was de in Brabant beroemde kok Pim Haaksman ingevlogen. Zijn kookfratsen werkte aanstekelijk op het publiek. De kok ging zelfs na de pauze eerst even in gesprek met het publiek. “De spruitjes bij ons smaken nooit”, was een vraag uit de zaal. “Niet koken, maar roerbakken!” was het antwoord plus nog wat kruiden en knoflook. “Een heel intelligent publiek”, lachte Pim na afloop. “We moesten even werken om de mensen mee te krijgen, maar ik heb vooral genoten en de mensen ook volgens mij.” De tv-kok maakte na afloop nog even kleine hapjes voor de band, waarmee hij het goed kan vinden. “Die jongens kunnen strak spelen en hebben gevoel voor humor. Het is ook niet allemaal uiterlijk vertoon en bladiebla. Het is gezelligheid en plezier en dat is wat ik met koken ook altijd probeer te brengen. Plezier in koken en zij stralen plezier in muziek uit. Daar voel ik me heel goed bij. “ En BZB zelf dat Bart Balletjes een jaar moet missen vanwege een ‘sabbatical: “Pim is heel erg leuk en er is de bekende klik. Die was er al, maar nou snappen we helemaal waarom we dit ooit begonnen zijn.”

Kijk naar de Kerstclip van BZB op feedtheworld.bzb.nl.

[image=122239]

[image=122240]

[image=122241]

[image=122242]

[image=122244]

[image=122243]

[image=122245]

[image=122247]

[image=122248]

[image=122249]

[image=122250]

[image=122251]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant