Afbeelding

‘Eerste keer dat Kadanz écht concert geeft’

Muziek 79 keer gelezen
UDEN - In de lente zongen de leden van Kadanz al over Kerstmis. “In de zon over sneeuwklokjes zingen”, lacht dirigent Ad de Vries die vol vertrouwen het Kerstconcert van Kadanz tegemoet ziet, vrijdag 18 december om 20.00 uur in de Kruisherenkapel. “Het wordt de eerste keer dat Kadanz een écht concert geeft.”

[image=122001]

“Vijf kwartier vullen, dan moet je veel uit je hoofd leren”, verklaart de dirigent het vroege tijdstip dat er al gerepeteerd werd voor het kerstconcert. De leden van Kadanz willen niet vanaf papier zingen. Dat betekende in mei al Kerstliedjes zingen, maar dat vonden ze niet erg. “We waren met zijn allen een lang weekend naar Frankrijk gegaan”, vertelt Emmy Andersen. Om te repeteren, maar ook om onder het genot van een Frans wijntje van elkaars gezelschap te genieten.
Net als op de wekelijkse repetitieavond in het Ujes Hofke. “Zingen geeft energie”, vertelt Gemma Greefhorst. “Maar het gaat ook om het samen zijn. Heel gezellig! Bijna iedereen blijft na afloop nog even aan de bar hangen. We zingen dan óók nog af en toe. Enkele leden hebben zangles en willen weleens laten horen wat ze geleerd hebben.”
Toch zijn de koorleden na een avondje zingen ook soms moe, want dirigent Ad de Vries weet van aanpakken. “Hij is muzikaal héél fanatiek”, vertelt Gemma, “maar hij kan ook heel vriendelijk zijn. De chemie klopt!”
De dirigent geeft huiswerk mee. “Vroeger hoefden we thuis niet te studeren, maar nu wel”, vertelt Marianne Arts. “We krijgen al de liedjes op computer thuis gestuurd en kunnen thuis onze stem meezingen.”

[image=122002]

Nee, op de repetitie gaan de liedjes dan niet meteen vlekkeloos. ‘Thuis ging het wél goed’, is dan een veelgehoorde opmerking. Maar Kadanz heeft een goede dirigent: “Om de puntjes op de i te zetten”, vertelt Ad de Vries. Het Kerstconcert moet het hoogtepunt van het jaar worden voor Kadanz. “Het is een concert in de vorm van een ‘festival of lessons en carols’. Koorzang wordt afgewisseld met lezingen en gedichten. Ook het publiek mag twee nummers meezingen.”
De leden van Kadanz hebben er zin in. “Het is heerlijk zingen in de Kruisherenkapel”,weet Emmy. “Het wordt een sfeervolle avond, écht de moeite waard”, vult Gemma aan. “iedereen is welkom en de entree is gratis.”

[image=122000]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant