Afbeelding

Sint Jan schiet in de roos met MEE

Algemeen 35 keer gelezen
UDEN – De verzorgers van Sint Jan bekommeren zich om de mensen die de moeilijke stap maken naar de verpleegafdeling. Maar wie is er in deze nieuwe situatie voor de achterblijvers? Sinds enkele maanden krijgen deze familieleden ondersteuning aangeboden van MEE. “Een schot in de roos!”, zo vinden alle betrokkenen.

[image=121997]

“De stap naar de verpleegafdeling is moeilijk om te maken”, vertelt de locatiemanager van Sint Jan Ad van Boxmeer. “Echtparen moeten elkaar los laten. Van de ene op de andere dag zijn ze gescheiden. Wij nemen hier de zorg van de cliënt op ons, maar voor de familieleden kunnen onze medewerkers weinig doen. Sinds september bieden wij de cliënt en familieleden contact met MEE aan en dat is echt een aanvulling gebleken op onze zorg in het verpleeghuis. Alle families van nieuwe bewoners hebben dan ook gebruik gemaakt van het contact met MEE.”
MEE ondersteunt mensen met een beperking kosteloos, maar ook hun familieleden. “We willen meedenken en meehelpen, maar niet de regie van iemands leven overnemen”, vertelt regiodirecteur Jos Jacobs. “We kunnen de familie bijvoorbeeld helpen aan te geven hoe ze de zorg voor hun partner of ouder op de verpleegafdeling willen zien. Familie is vaak bang vervelend gevonden te worden als ze teveel aandacht vragen.Terwijl ze zo wel kunnen bijdragen aan het verbeteren van de zorg aan hun naaste. Daarin kan MEE ondersteunen.”

Transparant
Het binnenhalen in het verpleegcentrum vindt Jos Jacobs een moedige stap van Sint Jan: “Je laat een onafhankelijk iemand toe in je organisatie. Er zijn ook instellingen die ons ‘een luis in de pels’ vinden.” Een kritische kijk binnen Sint Jan vindt Ad van Boxmeer echter een goede zaak. “We willen transparant zijn en families betrekken in de zorg. Onafhankelijke cliëntondersteuning is voor ons daarbij echt een aanwinst.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant