Afbeelding

'Penning is je op het lijf geschreven'

Algemeen 195 keer gelezen
UDEN – Rinus Verhoeven ontving maandagavond uit handen van burgemeester Henk Hellegers de Penning van Verdienste, omdat hij op een uitzonderlijke wijze bijdraagt aan een betere samenleving. “Ik kan u verzekeren dat hier een trotse en vereerde Rinus Verhoeven staat”, liet de Volkelaar weten. “Maar ik ben ook dankbaar dat ik dit werk heb kunnen en mogen doen voor het mooie Volkel.”

[image=121523]

Rinus Verhoeven zet zich al sinds 1988 in voor de leefbaarheid van Volkel door zijn werk in de dorpsraad, waarvan hij de laatste 15 jaar voorzitter is. Medebestuurslid Arnold Huvenaars haalde het belang van het werk van Verhoeven aan. “Rinus beschikt over een jarenlange bestuurlijke ervaring, met het hart op de goede plek. Hij is standvastig en bereid om jarenlang ergens met hart en ziel aan te werken. Het is een wonder dat Rinus deze onderscheiding nu krijgt: hij had hem al veel eerder mogen hebben!”

[image=121525][image=121524]

In zijn hoedanigheid als voorzitter van de Volkelse dorpsraad heeft Verhoeven regelmatig contact met vertegenwoordigers van de Vliegbasis Volkel. Met de huidige commandant van de vliegbasis, Wido van der Mast, heeft Verhoeven een goede relatie opgebouwd. Van der Mast onderstreepte dit tijdens zijn toepspraak. “Zoals jij in de samenleving staat is het voor mij geen verrassing dat jij de Penning van Verdienste mag ontvangen. Deze penning is je op het lijf geschreven. Jij hebt de vaardigheid van een politicus die op de achtergrond blijft. Dankzij je open en eerlijke manier van het benaderen van mensen is het prettig met je samen te werken. Wat drijft jou toch om onvermoeibaar en enthousiast door te gaan? Ik weet dat alles wat je voor Volkel doet uiteindelijk zijn vruchten af zal werpen.”

[image=121526]

Ook burgemeester Henk Hellegers maakt na zijn installatie al snel kennis met Rinus Verhoeven en zijn niet aflatende inzet om de leefbaarheid in Volkel te verbeteren. “Ik had al meteen in de gaten dat jij een bezig baasje bent. Waar haal je toch de tijd voor al die activiteiten vandaan? In de ogen van het College van B en W is het volkomen terecht dat jij vanavond als vijfde – en als eerste Volkelaar – de Penning van Verdienste in ontvangst mag nemen. Je bevindt je nu met Hans van Luit, Pastoor Louis de Bonth, Willy Brouwers en José Huisman-de Bie in een exclusief gezelschap.”

[image=121522]

De avond werd muzikaal ondersteund door Agnes van der Loo en Ieke Rovers-Vervest. Bijzonder was het intermezzo op piano door Merle, de dochter van Rinus en Sjanny Verhoeven. Stadsdichter Maarten van den Elzen droeg het gedicht ‘De vierde zijde van de Penning’ voor. (foto's Ad van de Graaf)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant