Afbeelding

Udenaren snuiven kerstsfeer op in Lippstadt

Algemeen 54 keer gelezen
LIPPSTADT/UDEN - Zeventig Udenaren hebben zaterdag 12 december een kerstbezoek gebracht aan Lippstadt. Het was de eerste keer dat in de kerstperiode een dagtocht werd gehouden naar de Duitse partnerstad. De groep genoot van de sfeer rondom de Lippstadtse ijsbaan, de kerstmarkt, de cafeetjes en de winkelstraat.

[image=121300]

Normaal gesproken organiseert de Stichting Jumelage Lippstadt-Uden de dagtocht in juli. Na de hoge opkomst in de zomer, plande de stichting dit jaar een tweede busreis met een iets vrijer programma dan normaal. Dit vanwege de verschillende activiteiten op de markt. De Udenaren werden verwelkomd door burgemeester Christof Sommer in het oude gemeentehuis aan de markt. Ook het voltallige Duitse ‘partnerschaftskomitee’ was aanwezig.
Na het gebruikelijke staatsieportret maakte een deel van het gezelschap onder begeleiding van Nederlands sprekende gidsen een rondleiding door het historische centrum van Lippstadt. De rest van de middag had de groep de vrijheid om de stad zelf te verkennen. Rond 22.00 uur arriveerde het gezelschap weer in Uden en kon de organisatie terugkijken op een geslaagde dag.

[image=121301]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant