Overzicht wedstrijden 3e Klasse D

Voetbal 4 keer gelezen
UDEN / OSS - In de 3e Klasse D was Berghem Sport kansloos in Helmond, liet Festilent de zege glippen en won Prinses Irene op de valreep. Heeswijk vernederde Volkel in eigen huis met 1-4.

HVV was in Helmond veel te sterk voor Berghem Sport dat geen moment in de wedstrijd kwam. Al in de openingsfase lieten de gastheren vele kansen liggen en kwam het onmachtige Berghem goed weg. Toen de bezoekers met 0-0 de rust haalden leek er nog wat mogelijk maar het bleek uitstel van executie. Tien minuten na de pauze werd het 1-0 door een slap balletje richting verre hoek en later herhaalden de Helmonders deze actie en tekenden voor de beslissing: 2-0. Op de zege viel niets af te dingen.

Verwarring
Een paar kilometer verderop, op Sportpark De Braak in datzelfde Helmond, leek Festilent met de volle winst bij MULO weg te gaan. De Zeelanders namen via een schitterende vrije trap van Peter Jacobs (0-1) de leiding en toen Kees van de Berg twintig minuten voor tijd de 0-2 binnenkopte leek de wedstrijd gelopen. MULO ging toen va banque spelen en zaaide verwarring bij de bezoekers die al snel de 1-2 moesten toestaan. Acht minuten voor tijd viel uit een onoverzichtelijke situatie ook nog eens de gelijkmaker: 2-2. Festilent appelleerde voor hands en een overtreding maar het mocht niet baten.

[image=121213][image=121212][image=121211]

In Nistelrode zette Prinses Irene, kampend met negen blessuregevallen, negentig minuten lang SV Milsbeek onder druk maar het moest tot vlak voor tijd wachten om de verlossende treffer te kunnen bejubelen. Farneubun zette vanaf de achterlijn voor waarna Gijs van Erp kon scoren: 1-0. Meer dan verdiend voor de thuisploeg dat constant in de aanval was. De bezoekers speelden gedisciplineerd, kwamen voor een puntje, en leken dankzij een sterke doelman in hun opzet te slagen. Totdat Van Erp dus toch voor gerechtigheid zorgde.

[image=121174][image=121175][image=121177]

Heeswijk won opvallend gemakkelijk met 1-4 bij het tobbende Volkel. Op het zware veld was het wel Volkel dat op voorsprong kwam. Mark van den Berg frommelde zich een weg richting het doel van Patrick Lunenburg en met enig fortuin werkte hij de bal in het doel. De 1-0 was een opsteker voor Volkel, dat de punten hard kan gebruiken, maar tegelijkertijd een signaal voor Heeswijk om de mouwen eens extra op te stroken. En dat resulteerde in doelpunten. De 1-1 kwam van de voet van Rob Tips. De aanvallende middenvelder van Heeswijk was het eindpunt van een prachtige aanval en schoot beheerst binnen. Nog voor rust werd het ook 1-2. Camiel van Doorn nam een vrije trap verrassend snel en bediende Frank Dobbelsteen op maat. Na een kwartier in de tweede helft werd de wedstrijd op curieuze wedstrijd beslist. Koen Heesakkers trapte met zijn linkerbeen, in een uiterste krachtsinspanning, de bal naar voren. Heesakkers draaide zich alweer om om zijn verdedigende stellingen in te nemen toen hij gejuich hoorde. Zijn lange bal bleek precies tussen de laatste man en de doelman van Volkel te zijn neergekomen en met een goede stuit zelfs over Volkel-goalie Cobussen in het doel te zijn beland. Met 3-1 voor speelde Heeswijk een gewonnen wedstrijd. En de zege werd nog groter. Frank Dobbelsteen slalomde een kwartier voor tijd nog eens door de Volkelse verdediging en zag zijn inzet over de lijn worden geduwd door invaller Toine Smulders, die met zijn eerste balcontact de eindstand op het bord bracht: 1-4

13-12-2009 14:30 MULO - Festilent 2-2
13-12-2009 14:30 Volkel - Heeswijk 1-4
13-12-2009 14:30 HVV Helmond - Berghem Sport 2-0
13-12-2009 14:30 Prinses Irene - SV Milsbeek 1-0
13-12-2009 14:30 Boskant - Rood Wit'62 0-2
13-12-2009 14:30 Vitesse'08 - Mierlo Hout - Afg