Afbeelding

UDI'19 knokt zich naar zege op JVC

Voetbal 15 keer gelezen
UDEN - Voor zo'n achthonderd kleumende toeschouwers knokte UDI'19 zich op eigen veld naar een zwaarbevochten zege op JVC Cuijk. Het enige doelpunt van de middag viel twintig minuten voor tijd toen Bart van der Wijst met een technisch fraaie dropkick de lange hoek wist te vinden: 1-0.

Door: Willy Rooyakkers

[image=121199]
Foto's: Robert Janzen

JVC moest het doen zonder trainer Willie Willems, want de coach lag thuis in Breedeweg met een pittige griep in bed. Dinand van Haaren en Jos Brugmans waren daarom deze keer 'in charge' en zij hadden van Willems de opdracht gekregen met dezelfde elf te beginnen als waarmee Gemert was verpletterd vorige week. Dat wil zeggen: zoals JVC aan de tweede helft begon tegen de Molenbroekers. De was sneu voor Udenaar Matthias van Zanten, want hij was geschorst tegen Gemert en moest nu tegen zijn oude maatjes op de bank zitten. Ririhena stond weer linksback en is aan de bal een uitstekende voetballer maar verdedigend kwam hij deze keer zwaar in de problemen tegen het grote talent Marc Koot die hem regelmatig te snel af was.

[image=121200]

Goal afgekeurd

Al na vijf minuten leek UDI'19 op 1-0 te komen toen Sam Wassenberg kon binnenschuiven maar helaas voor hem raakte Koot vlak voor de doellijn de bal nog onnodig aan waardoor het buitenspel werd. Hierna was het toch JVC dat enigszins het spel maakte maar een veel te laag tempo hanteerde. Als excuus mocht hierbij wel worden aangevoerd de erbarmerlijke staat van het veld op Parkzicht. Eigenlijk was elke combinatie op deze knollentuin bij voorbaat gedoemd tot mislukken. Toch kwam er een kans voor Dennis Schouten maar de Loosbroeker stifte net over. Overigens speelde Achmed El Allachi een aardige wedstrijd. De rechtsbuiten was veruit de gevaarlijkste speler aan Cuijkse kant.

[image=121198]

Beide linksbacks eruit

Dat het halverwege 0-0 stond was niet verwonderlijk en het was ook niet raar dat beide linkervleugelverdedigers, Milan Delleman en David Ririhena, werden gewisseld. Hun vervangers waren Dimitri Cremers, weer terug van een blessure, en Van Zanten. JVC zette UDI'19 na de pauze vast op eigen helft maar het ontbeerde de broodnodige creativiteit om echt tot grote kansen te komen. Van achteruit duurde het te lang voordat de middenvelders werden ingespeeld. Wesley Meeuwsen speelde aan de linkerkant maar is en blijft een echte nummer negen (bij OJC liet hij zien een zeer goede centrumspits te zijn - wr) waardoor het vanaf de vleugel allemaal van El Allachi moest komen. De thuisploeg begon steeds meer te geloven in een stuntje. Het middenveld was met Wonders en Kremers goed in balans waardoor er af en toe ook kon worden gecounterd. Na zo'n uitval slingerde Dimitri Cremers de bal laag voor waarna iedereen miste maar helemaal aan de andere kant Bart van der Wijst onbegrijpelijk vrij was gelaten en de botsende bal technisch perfect in de verre hoek drukte: 1-0. Een mooie goal, dat zeker, maar wat een onvoorstelbare dekkingsfout aan Cuijkse kant.

Hofmeijer eruit
De coaches van JVC reageerden meteen door Randy Hofmeijer, de man van Van der Wijst, naar de kant te halen ten faveure van extra spits Joep Sijbers. Wellicht dat het toch beter was geweest een verdediger te wisselen want UDI speelde nog met anderhalve spits. Nu was het alleen nog maar lange ballen naar voren jagen richting de luchtmacht terwijl Hofmeijer in principe tot de betere voetballers behoort als het gaat om het 'voeden'. Nu kwam centrale verdediger Voigt op de positie van Hofmeijer te lopen. Toch ontstonden er nog kansen voor JVC. El Allachi stuitte alleen voor keeper Thijs van Hoeij op de Udense goalie die weer liet zien een groot talent te zijn. Wat een rust straalt die jongen al uit op zo'n jeugdige leeftijd. Daarna was ook invaller Levi van der Heijden dichtbij de verdiende 1-1 maar helaas voor JVC wilde deze niet vallen. Van der Wijst had aan de andere kant nog de 2-0 op de schoen maar dat zou teveel van het goede zijn geweest.
UDI'19 boekte een hele belangrijke zege en kan weer naar boven kijken. Voor JVC is de nederlaag een hele dure want eigenlijk is men na de galavoorstelling tegen Gemert weer terug bij af. Men had in Uden zeker een punt verdiend maar het voetbal was van een veel en veel lager niveau dan een week eerder en dat kan men toch vooral zichzelf aanrekenen.

UDI'19: Van Hoeij, De Ruiter, Van Katwijk (85. Wolf), Van de Meulenhof, Delleman (46. Cremers), Wonders, Kremers, Van der Wijst, Van Zuidam, Wassenberg, Koot (73. Van de Molen)
JVC CUIJK: Van der Cammen, Paymans, D. van Raaij, Voigt, Ririhena (46. Van Zanten), Hofmeijer (71. Sijbers), Schouten, Zegers, El Allachi, Akankan, Meeuwsen (77. Van der Heijden)

SV Venray - SV Meerssen 4-6
UDI'19/Beter Bed - JVC Cuijk 1-0
Gemert - Dijkse Boys 0-2
EVV - Schijndel/VITAM Catering 1-1
DESK - Baronie 2-3
UNA - Papendrecht 1-3
OJC ROSMALEN - sv O.S.S 4-0

[image=121196][image=121200]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant