Afbeelding

UDI'19 kiest voor Chris van den Dungen

Voetbal 84 keer gelezen
UDEN - De nieuwe trainer van UDI'19 luistert naar de naam Chris van den Dungen. De 50-jarige Van den Dungen wordt daarmee de opvolger van John Meijs. Momenteel is de Bosschenaar nog actief bij zaterdag 2e Klasser Meerkerk. Technisch Manager Theo van den Dungen: "We zijn erg blij met Chris, we denken dat hij heel goed bij UDI'19 en onze spelersgroep zal passen."

Door: Willy Rooyakkers

De Udense club maakt met deze mededeling een einde aan alle speculaties. Met Chris van den Dungen kwam er een naam uit de hoge hoed die slechts weinigen hadden verwacht. Vanaf het moment dat de huidige trainer John Meijs aangaf te vertrekken werd de club bestookt met vele sollicitaties. Dit werd door de Udense Technische Commissie als prettig ervaren. Theo van den Dungen: "Je merkt daarmee dat UDI'19 een club met veel uitstraling is gebleven en dat is fijn. We kregen zeker vijftien open sollicitaties en we werden verrast door de kwaliteit van de kandidaten."

Uitgebreid met elkaar gesproken
Chris van den Dungen maakte meteen een goede indruk op de Udenaren. Van den Dungen: "We denken echt dat hij in ons profiel past. We hebben zeer uitgebreid met hem gepraat want alleen dan kun je inhoudelijk iemand leren kennen. Uiteraard hebben we ook referenties nagecheckt en overal hoorden we zeer positieve berichten. Wat we belangrijk vinden is dat hij goed met jeugd kan werken (werkte zeer goed bij FC Den Bosch in de jeugd - wr), dat hij een clubmens is en dat hij volgens ons de gave heeft om dingen goed over te brengen op spelers. We merkten dat hij een bepaalde persoonlijkheid bezit: hij praat graag over zijn ervaringen, ook als voetballer, en hij beschikt over de gave dat mensen automatisch luisteren als hij begint te vertellen. We hebben dat als zeer prettig ervaren, we denken ook echt dat deze groep baat heeft bij een trainer als Chris. Ik stond zelf vorig jaar nog middenin deze groep en ik heb een goed gevoel bij hem."

Groot talent
Chris van den Dungen was als voetballer een groot talent. De 'kwikzilverachtige' linksbuiten speelde in het grote AZ'67 (in het team wat in 1981 landskampioen werd - wr) en maakte talloze keren deel uit van de selectie van Jong Oranje. Van den Dungen werd zelfs eenmaal uitgenodigd voor de selectie van het grote Oranje. Later speelde hij nog voor diverse BVO's. Als trainer begon hij in de jeugdopleiding van FC Den Bosch (vier jaar), daarna vertoefde hij vijf jaar bij St Michielsgestel (Theo van den Dungen: "Deze club ken ik vrij goed en heeft ook zo'n warm hart als UDI'19. Het zegt mij veel dat hij hier vijf jaar bleef." ), toen twee jaar RKDVC en de laatste drie jaar bij Meerkerk.

Het is duidelijk dat de Udense TC content is met de aanstelling van Chris van den Dungen. "Ja, we hebben er de laatste weken veel uurtjes ingestoken maar ik denk echt dat we de goede hebben gevonden. Onze toekomstvisie, de club UDI'19 en de A-selectie passen goed bij de ambities van Chris van den Dungen", aldus Theo van den Dungen.

Van Gennip

Reggie van Gennip zal gewoon aanblijven in dezelfde rol als nu. Hij blijft assistent van de hoofdtrainer.


[image=120984]
Foto Peter Kuijpers
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant