Afbeelding

Night of the proms in Volkel

Muziek 128 keer gelezen
VOLKEL - Gekroond met een Koninklijke onderscheiding maakt de Volkelse Harmonie en Slagwerkgroep Sint Caecilia zich op voor het laatste muziekfeest van het jubileumjaar. ‘Volkel in Harmonie’ wordt vrijdag 11 en zaterdag 12 december een wervelend slotakkoord van honderd jaar Sint Caecilia.

[image=120877]

De Volkelse ‘night of the proms’, zo kun je Volkel in Harmonie ook noemen. Harmonie en slagwerkgroep Sint Caecilia is voor de gelegenheid uitgebreid met een combo, een koor en solisten. “In totaal staan er 90 artiesten op het podium”, vertelt Jos Poulussen van het organisatiecomité. “Bijna allemaal uit Volkel afkomstig. Het koor Jaïr komt dan wel uit Odiliapeel maar er zitten veel Volkelaren in. En allemaal vrijwillig”
Sinds de zomer is er keihard gerepeteerd door de artiesten. Veel extra repetities waren nodig om het gevarieerde repertoire in te studeren. Van klassiek tot Santana, van Abba tot Deep Purple, het is allemaal te horen tijdens het muziekspektakel.
Ook de entourage van Volkel in Harmonie is bijzonder. “Sporthal de Wervel wordt omgetoverd tot poptempel”, vertelt Jos Poulussen. “Twee derde van de zaal wordt spiegeltent en een derde wordt de entree met onder meer een hall of fame met foto’s van de artiesten.”
Een hele klus, maar het organisatiecomité kan rekenen op een vaste groep vrijwilligers van de harmonie ‘de harde kern’ en veel meer Volkelaren. Naast de artiesten zijn er achter de schermen ook elke avond zo’n dertig vrijwilligers actief.
In de zaal is plek voor zeshonderd mensen, maar voor een geslaagd evenement hoeft de zaal niet helemaal vol te zitten, vertelt Jos Poulussen. “Ik hoop natuurlijk wel op een uitverkochte zaal, maar Volkel in Harmonie is geslaagd als er interactie is tussen de artiesten en het publiek. Of mensen luisteren, meezingen, dansen of hossen, dat maakt me niet uit. Als mensen na afloop maar lachen of hun duim opsteken, dan weet ik dat het goed was.”

‘Volkel in harmonie’ op vrijdag 11 en zaterdag 12 december om 20.30 uur in sporthal de Wervel in Volkel. Kaarten kosten 12,50 euro. Kijk voor meer informatie op http://www.volkelinharmonie.nl.




Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant