Afbeelding

Volkel is Koninklijke Harmonie rijker

Algemeen 20 keer gelezen
VOLKEL – Ook al hoort het een beetje bij de viering van een 100-jarig bestaan, ook al was de burgemeester gekomen, officieel met de keten om en ook al liep een persfotograaf rond, de verrassing in het Muziekhuis in Volkel was zondagmiddag gigantisch. Burgemeester Henk Hellegers mocht tijdens de receptie de jubilerende harmonie en drumband Sint Caecilia een Koninklijke onderscheiding aanbieden. Volkel is een Koninklijke Harmonie rijker.

[image=120691]

“Wat zou een dorpsfeest zijn zonder de klanken van de harmonie”, vroeg de burgemeester zich af zondagmiddag. In het Muziekhuis was een drukke receptie aan de gang. Volkel was uitgelopen om het 100-jarige bestaan van de harmonie te vieren. Zondagmorgen was er een eucharistieviering en daarna een brunch waar alle bezoekers als speciale herinnering een verjaardagskalender met historische foto’s cadeau kreeg. De harmonie zelf kreeg ook cadeaus. Een financiële bijdrage van de gemeente voor nieuwe uniformen bij voorbeeld. Maar het grootste cadeau was toch wel de Koninklijke erepenning met bijbehorende oorkonde. ,,Dit jubileum is een collectieve prestatie van de Volkelse gemeenschap. De Volkelse harmonie speelt al een klasse hoger dan de Udense harmonie De Eendracht en mag zich nu zelfs koninklijk noemen. Harmonie Sint Ceacilia is nog lang niet ‘over en out’, zei Hellegers tegen het trotse gezelschap.
Voorzitter Louis Poulussen van de harmonie was sprakeloos. Hij was bijzonder trots en vereerd en woorden schoten hem tekort toen hij de penning bewonderde. ,,Met deze onderscheiding hebben we de stimulans en plicht gekregen om ook de volgende 100 jaar te bereiken.”
[image=120693]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant