Afbeelding

‘Van de Maashorst moet je gaan dromen’

Algemeen 10 keer gelezen
ZEELAND – ,,Het gebied De Maashorst heeft jarenlang merkwaardig genoeg weinig of geen aandacht gekregen. Het is een gebied dat in de volle omvang gezien en benut zou moeten worden”, vertelt voorzitter Peer Verkuijlen van Stuurgroep De Maashorst. Hij presenteerde vrijdagmorgen de toekomstvisie 'Het Maashorst Manifest' voor de komende tien jaar. ,,Gedurende de afgelopen vijf jaar dat de stuurgroep actief is, zijn er geweldige slagen gemaakt. De mensen zijn doordrongen van De Maashorst en dat zal de komende jaren nog meer worden.”

[image=120636]

In Stuurgroep De Maashorst zitten vertegenwoordigers van de gemeenten Bernheze, Landerd, Oss en Uden, van de provincie, waterschap Aa en Maas, Staatsbosbeheer, Recron, Natuurcentrum Slabroek, de Maashorstboeren, ZLTO, natuur en milieuorganisaties en VVV. Verkuijlen: ,,Het natuurgebied De Maashorst is een parel in ontwikkeling. Het zal uitgroeien tot een levendig ondernemend Provinciaal Landschap, omringd door gemeenten die enorm veel kansen zien in het gebied. Het is als een kip met gouden eieren. Je moet ‘m goed voeden, dan krijg je heel veel gouden eieren. Mensen moeten met z’n allen het gebied waardevol vinden, maar ze moeten er ook wat aan hebben. Zie daar, de basis voor een florerende plattelands economie.” Zijn betoog wordt gesteund door wethouder Jos van der Wijst van Landerd. Hij spreekt namens de andere wethouders in het gebied: ,,We hebben nog vele jaren nodig om al onze ambities in het gebied te realiseren vanwege de financiën. Maar we voelen ons gesterkt door het enthousiasme van alle betrokken groeperingen, gemeenten en vooral ook door de provincie.

[image=120635]

Het gaat allang niet meer om alleen de natuur in het gebied. Daar wordt gewoon voor gezorgd en gewaakt. Maar thema’s als gezondheid, milieu , spiritualiteit, economie zijn ook onderwerp van gesprek geworden.”

[image=120634]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant