Afbeelding

Wethouder opent eerste ’sportkantoor’

Algemeen 41 keer gelezen
OSS – Wethouder Chris Ermers heeft woensdagmiddag het Sport Office bij sportcomplex De Rusheuvel in Oss geopend. Hij deed dat in het bijzijn van onder andere regiodirecteur Jan van Grunsven van ROC de Leijgraaf en twee stagiaires. Zij gaan zich vooral richten op de communicatieve kant van het Sport Office.

[image=120563]

Sport Office is ontstaan uit een samenwerking tussen de gemeente Oss, het ROC en sportcomplex De Rusheuvel. Doel is de vier deelnemende sportverenigingen binnen De Rusheuvel te assisteren op het gebied van de administratie. Tennisvereniging Helios, atletiekvereniging A.V. Oss ‘78, turnvereniging Turnoss en hockeyclub MHC Oss doen mee met de pilot. Na een jaar bekijkt het ROC wat de resultaten zijn van het project. ”Het idee kwam van de gemeente”, zegt Jan van Grunsven. Volgens de regiodirecteur leren studenten in de praktijk net zo goed, wellicht zelfs beter als in de studiebanken. ”In april zijn we begonnen met de voorbereidingen, we zijn er een half jaar mee bezig geweest. In de toekomst hoop ik dat er meerdere locaties in Oss herrijzen.”

Studenten
Wethouder Ermers is tevreden met het nieuwe Sport Office. ”Sporten is belangrijk”, zegt hij, ”wij willen op deze manier nog meer mensen naar verenigingen krijgen.” Twee studenten van het ROC hebben een stageplek gevonden in het nieuwe ’sportkantoor’. Anne Loeffen uit Schaijk en Duygu Kora uit Oss assisteren Gijs Meulepas, projectmedewerker Sportstimulering van de gemeente Oss, de komende drie maanden zoveel mogelijk. ”De afwisseling, de administratieve kant en het sportaspect zorgen voor een leuke mix”, aldus Anne. Duygu vult aan: ”Voor mij persoonlijk is de organisatiekant erg interessant. Ik heb er zin in.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant