Afbeelding

‘Een leuke, maar peperdure hobby’

Opmerkelijk 73 keer gelezen
BOERDONK – Als hij thuis komt van zijn werk, is er maar één ding dat telt: de honden. Boy de Bok uit Boerdonk verzorgt en traint dagelijks zijn viervoeters. Niet voor niets; vorige week werd een van zijn zeven honden Nederlands Kampioen.

[image=120509]

Boy en Jeanne de Bok houden vanaf hun huwelijk in 1975 al honden. “We zijn altijd liefhebbers geweest, hebben ook altijd shows en tentoonstellingen bezocht. Fokken doen we ook niet voor het geld”, zegt Boy, die met zijn eerste setter al naar hondenshows ging. “Toen zei mijn vrouw ‘Als we nu een kleiner hondje erbij zouden hebben, heb ik ook wat te doen tijdens die shows’. Toen hebben we er een cocker spaniel bij gekocht.”
Inmiddels heeft het paar drie Engelse setters, drie cocker spaniels en ook nog een Epagneul Bleu de picardie. Zeven honden die het leven van Boy en Jeanne bepalen. “’s Ochtends sta ik vroeg op om ze uit te laten, als ik van mijn werk thuis komt, ga ik wandelen, ze eten geven en verzorgen. En met de setters fiets ik om beurten iedere avond 15 kilometer”, zegt Boy, die in het dagelijks leven beheerder van de dierenparken in Veghel is.
Uit de kennel van De Bok stammen inmiddels al 26 nationaal kampioenen, en enkele Europees- en wereldkampioenen. Met als voorlopig laatste hoogtepunt de nationale titel voor de setter Toivo. “Ik let als fokker goed op de bloedlijnen, je moet weten wat je doet”, verklaart Boy de successen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant