Afbeelding

Nieuwe auto SVUwonen op aardgas

Algemeen 19 keer gelezen
UDEN - Een bijzondere bedrijfswagen maakt sinds kort deel uit van het wagenpark van SVUwonen. Wijkbeheerder Arie Abels rijdt tegenwoordig op aardgas door de Udense wijken. “Aardgas is relatief goedkoop én schoon. De uitstoot van fijnstof en kooldioxide (CO2) is stukken minder ten opzichte van bijvoorbeeld benzine. Zo kunnen we bijdragen aan een vermindering van de luchtvervuiling”, vertelt Abels.

[image=120435]

SVUwonen had al langer plannen om een bedrijfswagen aan te schaffen die op aardgas rijdt. De overweging om zo bij te dragen aan een duurzame samenleving speelt hierbij een belangrijke rol. Er is gewacht met de aanschaf van de auto tot er zekerheid was over de komst van een aardgaspomp in Uden. Eind december wordt de aardgaspomp bij Hopmans op het industrieterrein officieel in gebruik genomen.
De Udense wijkbeheerder vervolgt: “We gaan nu bekijken hoe het rijden op aardgas bevalt. In de toekomst zullen wij bij uitbreiding van ons wagenpark of vervanging van voertuigen de voorkeur geven aan duurzame en schone vervoersbrandstoffen, wanneer dit technische en economisch haalbaar is. Ik hoop dat er meer Udense ondernemers zullen volgen die ook op aardgas gaan rijden,” sluit hij hoopvol af.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant