Afbeelding

UDI'19 kan zaterdag gat slaan

Voetbal 11 keer gelezen
UDEN - UDI'19 speelt reeds zaterdagavond de eerstvolgende competitiewedstrijd. Tegenstander zal op Sportpark Parkzicht OJC Rosmalen zijn. Om acht uur zal er afgetrapt worden voor een belangrijk duel want de ploeg uit Rosmalen staat nu nog dicht bij de ondersten maar kan bij winst in Uden het team van John Meijs ook in die strijd gaan betrekken.

[image=109614]
Foto's Peter Kuijpers

OJC verraste vorige week de gehele 'liga' door Papendrecht op een 5-1 nederlaag te trakteren. Geen misselijke cijfers voor een als spannende pot voorspelde degradatiewedstrijd. Spits Jesse Krncevic, zoon van ex-Anderlechtspits Eddie Krncevic en verkering hebbend met de dochter van Aad de Mos, scoorde liefst vier keer.

[image=99983]

De club uit Rosmalen, net als UDI'19 behorend tot de grotere verenigingen van het land, kende vorig seizoen wat interne strubbelingen op technisch gebied. Ex-speler Nico Koningstein moest het zelfs overnemen, degradatie leek een feit, maar door interventie van de KNVB in de zaak van SV Deurne (ongerechtigde speler opgesteld) kreeg men toch weer een extra kans. Uiteindelijk handhaafde men zich in een beslissingsduel met Blauw Geel (1-0).

Ook dit jaar, onder leiding van Gerrit Willems en Dennis Dekkers, gaat het echter weer enorm moeizaam totdat afgelopen week ineens uit de slof werd geschoten tegen Papendrecht. UDI'19 is de laatste weken juist wat aan het kwakkelen, hoewel het spel bijvoorbeeld tegen Gemert (0-1) wel bemoedigend was te noemen. De punten blijven echter even uit.

Momenteel koesteren de Parkzichters nog wel een voorsprong van zes punten op OJC maar een verliespartij zaterdag is dus niet echt wenselijk. Misschien dat trainer Meijs weer wat geblesseerde spelers terugkrijgt want de ziekenboeg begon wel erg overvol te raken. Bram Wonders, Thijmen de Ruiter en Tim Wolf zijn ondertussen wel weer fit en ook Dimitri Cremers zit er weer aan te komen.

Achter de schermen is men in Uden uiteraard druk bezig om een nieuwe trainer te zoeken als opvolger van de vertrekkende John Meijs. Zoals de leiding al aangaf in een schrijven op de eigen website zal het nog niet makkelijk worden iemand te vinden die precies voldoet aan het gestelde profiel in het strategische plan. Deze week wordt er ondermeer ook met de bepalende spelers gesproken. Wordt ongetwijfeld vervolgd.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant