Geslaagde Open Udense kampioenschappen

Sport 151 keer gelezen
UDEN - Voor het eerst in 11 jaar werden zondag de Open Udense tafeltenniskampioenschappen georganiseerd door tafeltennisvereniging Smash’73.

[image=120070]

Met 85 inschrijvingen, bestaande uit zowel volwassenen als jeugd, werd het toernooi om 10.00 geopend. De deelnemers kwamen uit alle windstreken naar Uden: van Roermond tot Breda en van Valkenswaard tot Waalwijk. Vereniging Wanzl/Belcrum uit Breda kwam zelfs met een verrassend grote en sterke delegatie van 15 man naar Uden. Daarnaast waren er 28 deelnemers uit de eigen gelederen. Er werd gespeeld in 7 poules die werden ingedeeld naar speelsterkte. Bij de volwassenen waren dit poules A t/m D en bij de jeugd poules E t/m G. In de A poule, bestaande uit de beste spelers, werd de verrassende winnaar oude rot Johan Smits van Revanche uit Schaijk die in de finale Maarten van Grinsven uit Veghel wist af te troeven. In de B poule speelden 4 Udenaren mee, die kans maakten op de prijzen. De finale ging tussen René Gabriëls uit Uden en Maurits Gommans uit Blerick. René won omdat Maurits wederom geen antwoord had op zijn service. In de C poule speelden 5 spelers mee uit Uden. Stijn Koenraad uit Breda wist in deze poule de eerste plaats te veroveren door in de finale Paula Paulus uit Eindhoven te verslaan. In de D poule verging het de Udenaren beter. Oud lid Bas Harder, die na een aantal jaar van afwezigheid weer op de stoep stond, wist verrassend de 3e plaats te veroveren. De eerste plaats ging naar Harry Volman uit Helmond. Tweede werd Leo van de Wittenberg uit Valkenswaard. Bij de jeugd won in de E poule Roy Govers uit Oss in de finale van Loran Nebbeling uit Breda. De F poule werd gewonnen door Luuk Meijvis uit Breda, gevolgd door Stevan Cavens uit Best. In de G poule wisten de plaatselijke talenten Jeroen Buis en Martijn v.d. Schoot de 2e en 3e plaats te veroveren. Beide waren echter niet opgewassen tegen Merik van Westerveld van Return Oss die er met de eerste plaats vandoor ging. Na de finales kwam oud Nederlands kampioen in het dubbelspel Han Gootzen langs om de prijzen uit te reiken. Maar voordat het zover was speelde hij eerst nog een game tegen Johan Smits uit Schaijk in zijn carnavalsoutfit. Han liet zien het nog zeker niet verleerd te zijn. Hij won dan ook met 11-8.